Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
У столиці Австрії зібрали майже 300 робіт Народного художника України

І це - у його 87!

Фото: ukrinform.ua.

У столиці Австрії зібрали майже 300 робіт Народного художника України

У Відні відкрито виставку картин знаного в усьому світі художника Івана Марчука.

Експозиція під назвою «Голос моєї душі» включає роботи митця різних періодів його творчості, деякі з них виставляються вперше.

Цю інформацію передає власний кореспондент Укрінформу .

 - Минулого року ми вже зустрічалися тут, але то була така собі «пробна» зустріч. Сьогодні ж це, так би мовити, вершина моєї творчої діяльності. Це виставка, якої ще не було у моїй творчості. Дуже дякую, що у мене є такі друзі, які влаштували таку неперевершену акцію. У мене було понад 120 виставок у всьому світі, але ця для мене просто «номер один, - зазначив під час відкриття наймасштабнішої виставки своїх робіт Марчук.

У вернісажі, який пройшов у будівлі Aula der Wissenschaftler, взяли участь численні поціновувачі творчості видатного українця. На захід завітали й дипломати з МЗС Австрії та посли країн ЄС, а з вступним словом виступив посол України в Австрії Василь Химинець.

Виставка працюватиме до 18 лютого. Вхід на неї - вільний.

Заплановані також зустрічі з митцем, а 11 лютого відбудеться концерт Національного оркестру «Київська камерата» за участі народної артистки Богдани Півненко та солістки Національної опери України Сусанни Чахоян.

       Довідково:

Іван Марчук - Народний художник України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, кавалер ордена Свободи та відзнаки Президента України «Національна легенда України», Іван Марчук є членом «Золотої гільдії» Міжнародної академії сучасного мистецтва у Римі, за версією британського видання The Telegraph входить до списку 100 живих геніїв сучасності, укладеного рейтинговим опитуванням у Великій Британії (Graators Synectics, 2007).

За більш як 70 років творчої діяльності митець створив близько 5 тисяч полотен, провів близько 200 монографічних виставок як в Україні, так і за кордоном. Лише за останні роки його твори демонструвалися у Литві й Латвії, Бельгії й Люксембурзі, Угорщині й Туреччині, Німеччині й Польщі, Чехії й Словаччині, Таїланді й Тунісі, Йорданії й США, Іспанії й Австрії - загалом у більш як 20 країнах світу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel