Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Неймовірно корисний і ніколи не розварюється – відгадайте, що це?

Оце і є булгур.

Фото із сайту ukr.net.

Неймовірно корисний і ніколи не розварюється – відгадайте, що це?

Булгур прекрасно засвоюється організмом, позитивно впливає на чимало органів і систем

Ця крупа має неймовірний хімічний склад: вона багата вітамінами РР, Е, К, групи В, бета-каротином, цукрами, жирними кислотами, клітковиною…

Окрім того, що така каша прекрасно засвоюється організмом, її споживання позитивно впливає на шкіру і волосся, регулює обмін речовин, зміцнює нервову систему.

Булгур розрізняють за ступенем помелу:

• Дрібна фракція. Використовується у вигляді добавки при випічці хліба, кексів, пирогів і печива. Хлібобулочні вироби набувають горіхового присмаку і злегка хрустять.

• Середня фракція. Підходить для гарнірів, каш і густих супів. Часом застосовують для закусок і десертів.

• Велика фракція. Годиться для плову і за смаковими якостями не поступається класичному рисові. Чудово замінює кускус і перловку, при цьому не розварюється до однорідного стану.
Нерідко цією крупою замінюють перловку і рис. При варінні вона втричі збільшується в об’ємі, однак ніколи не розварюється до однорідної консистенції – через це булгур вважають незамінним для гарнірів і супів. 

Читайте також: Господиням на замітку: які переваги й особливості сухих дріждів.

Реклама Google

Telegram Channel