
Оце і є булгур.
Неймовірно корисний і ніколи не розварюється – відгадайте, що це?
Булгур прекрасно засвоюється організмом, позитивно впливає на чимало органів і систем
Ця крупа має неймовірний хімічний склад: вона багата вітамінами РР, Е, К, групи В, бета-каротином, цукрами, жирними кислотами, клітковиною…
Окрім того, що така каша прекрасно засвоюється організмом, її споживання позитивно впливає на шкіру і волосся, регулює обмін речовин, зміцнює нервову систему.
Булгур розрізняють за ступенем помелу:
• Дрібна фракція. Використовується у вигляді добавки при випічці хліба, кексів, пирогів і печива. Хлібобулочні вироби набувають горіхового присмаку і злегка хрустять.
• Середня фракція. Підходить для гарнірів, каш і густих супів. Часом застосовують для закусок і десертів.
• Велика фракція. Годиться для плову і за смаковими якостями не поступається класичному рисові. Чудово замінює кускус і перловку, при цьому не розварюється до однорідного стану.
Нерідко цією крупою замінюють перловку і рис. При варінні вона втричі збільшується в об’ємі, однак ніколи не розварюється до однорідної консистенції – через це булгур вважають незамінним для гарнірів і супів.
Читайте також: Господиням на замітку: які переваги й особливості сухих дріждів.
