Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Зеленський про допомогу Америки: розраховую, що США «не відпадуть»

Володимир Зеленський.

Волинь-нова

Зеленський про допомогу Америки: розраховую, що США «не відпадуть»

Президент Володимир Зеленський продовжує розраховувати на ухвалення позитивного рішення у Конгресі США щодо подальшої підтримки України

Про це Зеленський сказав на спільній пресконференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом у Берліні в п’ятницю, повідомляє «Європейська правда».

Зеленський відповідав на запитання про те, чи здатні Німеччина та європейські країни заповнити прогалину, яка б виникла у разі відсутності підтримки України з боку США. 

«Розраховую, що Сполучені Штати Америки не відпадуть. Вважаю, що більшість населення підтримує Україну – і абсолютно справедливо, розуміючи, що ми захищаємо не тільки Україну, а всю Європу і наші спільні цінності. Принаймні, такі сигнали я отримую постійно від президента і його адміністрації, і представників двох партій», – сказав Зеленський. 

Він зазначив, що у США є радикальні голоси та дуже гарячі голови, які «займаються політичним процессом». Попри це, Зеленський сподівається, що Сполучені Штати будуть прагматичними.

«Я розраховую, що, все ж таки, незважаючи на всі складнощі, які сьогодні є в хаусі (Палаті представників. – Ред.) або в Конгресі в цілому через вибори… знайдеться цьому всьому прагматичний американський підхід до того, що ми захищаємо безпеку світу», – зазначив президент України. 

Утім він визнав, що «ризики завжди є», зокрема – через тиск і виборчий процес. Тож якщо з допомогою США виникнуть проблеми, Україна розраховує на підтримку всього ЄС. 

«Ми розраховуємо не на одну Німеччину – ми розраховуємо на Європейський Союз», – зазначив Зеленський. 

Реклама Google

Telegram Channel