Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Багатодітні мами-волонтерки з Луцька допомагають вагітним жінкам

Щоб прийти на консультацію в громадську організацію, попередньо треба записатись на зустріч.

Фото: suspilne.media.

Багатодітні мами-волонтерки з Луцька допомагають вагітним жінкам

У громадській організації «Шлях до надії», яка працює в Луцьку, консультують жінок «при надії», надають їм необхідні речі в пологовий будинок та допомагають вирішити різні складні ситуації

Наразі в організації працює семеро волонтерок, розповіла голова організації Віталіна Головата.

Про це пише Суспільне.

Багатодітні мами-волонтерки консультують вагітних жінок в онлайн-режимі, але незабаром працюватимуть в офісі, який відкриють в обласному центрі Волині.

Віталіна Головата — багатодітна мама. Виховує п'ятеро дітей: найменшій дитині — два роки, найстаршому сину Денису — 14. Жінка була на дев'ятому місяці вагітності найменшою донькою, коли в Луцьку пролунали звуки перших вибухів.

Попри початок повномасштабного вторгнення, родина вирішила не виїжджати з рідного міста. Тоді ж, — говорить, — зрозуміла, що окрім виховання власних дітей, буде допомагати іншим жінкам, які планують народжувати під час війни.

«Ми відвідуємо жінок у СІЗО, проводимо заняття щодо профілактики венеричних захворювань і проводимо заняття з жінками, які пережили аборт», — говорить голова громадської організації.

Віталіна Мінай — переселенка із Запоріжжя. Жінка виховує трьох дітей. У березні 2022 року переїхала до Луцька. Каже, що на початку війни — доводилось багато сидіти у підвалах.

«Старші діти дуже сильно пережили цей стрес, тому вони певний час знаходились на реабілітації. Коли я приїхала в Луцьк, то дізналась, що вагітна і почала шукати підтримку психологічну. Звернулась до дівчат з ГО «Шлях до надії», вони надали дуже гарну допомогу», — каже жінка.

Нині Віталіна Мінай працює консультанткою у громадській організації та ділиться своїм життєвим досвідом з іншими.

Щоб прийти на консультацію в громадську організацію, попередньо треба записатись на зустріч. Волонтерки безплатно нададуть вам тест на вагітність, необхідні речі, а також проконсультують, підтримають в кризовій вагітності, говорить волонтерка-психологиня Тетяна Маковська.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel