Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У громаді на Волині згадали воїна Тризуба, який загинув рік тому

Вічна пам’ять Герою...

Фото: rozhrada.gov.ua.

У громаді на Волині згадали воїна Тризуба, який загинув рік тому

Лише двадцять п'ять років відміряла доля Романові Клецу

Російсько-українська війна забрала його життя. Овдовіла молода дружина, осиротіли маленькі донечка та синочок. Вони знатимуть татка лише зі світлин та розповідей матусі. 

Про це пише Рожищенська міська рада.

До слова, Роман Клец народився у Єлізаветині, здобув професію столяра, але понад усе його захоплювали автомобілі. Тому й плекав мрію мати власну автомайстерню.

Коли знайшов свою суджену Маргариту і одружився, то мешкав із нею у селі Ольганівка.

Коли розпочалася повномасштабна війна, Роман вже мав маленьку донечку. Аби захистити її та усю родину і став боронити Україну у складі 79- ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України. Серед побратимів солдат Роман Клец мав позивний Тризуб.

Великий патріот, виважений та мужній воїн, навіть у найскладніші моменти Роман був упевнений: Україна обов'язково вистоїть. У цьому завжди запевняв кохану, у це свято вірив й сам. Бо ж він має підняти на ноги донечку та маленького синочка, якого забирав з пологового з дружиною пізньої осені 2022-го.

Та 18 лютого 2023 року у бою з окупантами поблизу міста Мар'їнка на Донеччині Роман Клец загинув.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відважний воїн посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня відповідно до Указу Президента №433/2023. Нагороду отримала його дружина Маргарита.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel