Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
«Голоси» торкнулися душі: у бібліотеці Луцька презентували збірку військових письменників

Ці жінки оживили вірші військових письменників, зібраних в антології.

Фото: Фейсбук.

«Голоси» торкнулися душі: у бібліотеці Луцька презентували збірку військових письменників

Поезія військових зараз дуже актуальна

Адже саме вони опинилися на передовій, поруч із лінією вогню, болю, смерті. І дуже гостро відчувають ЖИТТЯ, бо ж будь-якої миті усе може закінчитись.

Про це інформує Волинська обласна бібліотека для юнацтва.

Є неймовірні жінки, які пишуть. Вони об'єдналися заради доброї справи, аби стати голосами військових, які написали щемливі рядочки, що увійшли до антології «ГОЛОСИ».

Цю книгу у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва 19 лютого презентувала Тетяна Пилипець у тандемі з військовою з Рівненщини Оленою Лотоцькою. У збірці представлене есе військовослужбовиці. Письменниця пише із 2018 року, має дві прозові збірки.

До заходу доєднались автори Оксана Весна, яка пише прозу для підлітків та дорослих, любить котиків і волонтерить, як жартувала Тетяна, - «привезла у бібліотеку весну». А також – волонтерка Ольга Донеччанка. Письменниця народилася на Донеччині, її душа і серце у віршах, якими лікує військових.

На презентацію книги до Луцька приїхала завідувачка Центральної міської бібліотеки Дніпра Олександра Котельникова, учасниця проєкту «Мережевий бібліотечний шелтер».

Тетяна Пилипець надзвичайна жінка, робить багато добрих справ, фахова українська бібліотекарка, директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука, організаторка і модераторка фестивалів, бібліотечна тренерка та лекторка, волонтерка. Саме вона модерувала захід.

Голосами проєкту були неймовірні:Тетяна Пилипець, Олена Лотоцька, Оксана Весна, Ольга Донеччанка та її гітара.

Ці жінки оживили вірші військових письменників, зібраних в антології. 

Читали римовані рядочки, прозу з діалектами, а ще у залі лунали акорди гітари. Завдяки звучанню цього неймовірного інструменту, який торкає найпотаємніші струни душі, захотілося творити. Мелодія, яку озвучила Ольга Донеччанка до щему. Нашим військовим зараз дуже потрібна підтримка і натхнення. Маємо бути надійним тилом, щоб вони мали сили боротися за Україну, за ЖИТТЯ.

Бібліотечні полиці поповнилися книжками цих чуйних авторок : Тетяни Пилипець «ГОЛОСИ», Оксани Весни «Ліс на межі» та «Які ж вони - янголи?», Олени Лотоцької «Ангели в намистах».

Збірку військових авторів 19 лютого презентували у трьох книгозбірнях Луцька.

Час

«Люди, що зіткані з часу та простору,

Блимають іскрами, наче ліхтарики.

Спалах... і мить загоряється факелом.

Сліпить розпеченим сонцем секунда -

Вогненним диском палає розжареним.

Хронос ковтає покірні хвилини...

Іскра зажевріла і згасла у Всесвіті.

Час - лише дрова у вогнищі Вічності».

Вірш Юрія Дадака з позивним «Руф», який загинув на війні...

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel