Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Сто робіт від 42-х митців: у Луцьку запрошують на стару-нову виставку

Момент творчого спілкування

Фото: Світлана Зозуля.

Сто робіт від 42-х митців: у Луцьку запрошують на стару-нову виставку

У Галереї мистецтв міста над Стиром діє ретроспективна експозиція «ГРАФІКА» з елементами нових віянь у цьому жанрі

Тут зібрані твори різних періодів та різних митців, і не лише волинян: Михайла Савицького, Миколи Шамрили, Леоніда Хведчука, Олександра Гембіка,  Василя Перевальського, Олексія Желтоногова, Андрія Пушкарьова, Миколи Павлюка і Петра Прокопіва, Марини Рожнятовської, Анатолія Казмірука та Степана Рябченка.

 - Мета виставки – показати різні графічні техніки, які зараз потроху забуваються. Переважна частина цих творів – із приватних колекцій, які свого часу були презентовані на різних виставках, – представив експозицію голова правління Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук.

- Ми скучили за графікою після тривалого періоду живописних проєктів. І тут ми її маємо - від старих майстрів, від молодих людей, які цікавляться цим жанром.

Але їх не так багато цим займається, бо графічні техніки потребують знань, - розповіла на відкритті згаданої виставки художниця Катерина Ганейчук.

До слова, переглянути більше фото з цього дійства можна на фейсбук-сторінці луцької арт оглядачки на ім'я Маша Пилипчук.

Тут представлені роботи у техніці офорта, пастелі, акварелі, ксилографії, ліногравюри, монотипії, а також комп’ютерної графіки.

Адже приєдналися до знаної когорти волинських художників і молоді митці: Олександр Наумюк, Вадим Савула, Владислав Лебідь, Катерина Фелістович, Катерина Яцушек , Антон Шмельов, Марія Нітовська, Маркіян Русанович та Юрій Андрейчин.

До слова, в експозиції представлені роботи й волинських художників-спілчан.

Яких саме, можна дізнатися до 16 березня. До слова, вхід у галерею – безкоштовний.

Світлана ЗОЗУЛЯ

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel