Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Поки чоловік воює, волинянка Яна Шпота волонтерить

Разом - до перемоги!

Фото Поліський лісовий офіс.

Поки чоловік воює, волинянка Яна Шпота волонтерить

Яна, яка працює завідувачем рекреаційного комплексу «Лісовичок», координує волонтерську роботу філії «Колківське лісове господарство»

Про це розповідають у Поліському лісовому офісі.

«Навіть важко згадати, з чого все почалося, як і систематизувати, що зроблено. Ми працюємо в цьому напрямку спільно з місцевим волонтерським центром та безпосередньо його координаторкою Наталією Воробей. Обʼєднали зусилля, тому що мали взаємне бажання бути корисними. У нас всі в колективі долучені до волонтерства. В нас так усюди. У лісівників не може бути інакше», - розповідає Яна.

 

 Перші запити, каже співрозмовниця, були на медикаменти. Тоді лише в їхньому колективі за день зібрали 30 тис. на ці потреби. А потім було все: збір харчів, допомога вимушено переселеним, дітям-сиротам, збір на техніку, заходи з екореабілітації…

«Наша остання приємна місія - допомогти закрити потреби частини, де служить наш колишній керівник - директор тоді ще «Поліського лісового господарства» Андрій Яцина. Наша гордість і переживання одночасно. Досвідчений військовий. Андрій Марʼянович із 2014 року чергував посади на фронті із роботою в лісі. Зараз постійно на передовій», - додає Яна.

 

 Не тільки керівник цього підприємства (після реформи вони обʼєдналися із нинішньою Колківською філією ДП «Ліси України») став професійним військовим. Інженер з ОЗЛ Руслан Шпота - чоловік Яни - теж захищає країну. Як і їхній колега - Микола Куран, помічник лісничого Розничівського лісництва. Як і багато інших воїнів-лісівників.

«Памʼятаю, що вночі, 24 лютого 2022 року, Руслан був у рейді. Він вранці приїхав і пішов в військкомат. Разом із колегами. Так і служать досі. Спочатку тут, на місці, в роті охорони. Тоді була різна робота на прикордонні. А вже через півроку став нести службу на Запорізькому напрямку», - розповідає про особисте, в якому тепер тісно присутня війна.

Яна і Руслан виховують двох синів. В родині підростають 8-річний Дмитро та 2-річний Максим. Діти дуже чекають, що тато, як і раніше, щодня буде вдома, братиме їх до лісу, каже Яна. А поки це робитиме мама. Тому що незабаром весна, рекреаційні комплекси запрацюють наповну, наповняться людьми.

І серед цих подій продовжуватимуться розпочаті проекти лісівників з екореабілітації», - йдеться у дописі.

Реклама Google

Telegram Channel