Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
20 кілометрів пішки: волинянин вивів загін з Авдіївки

Героям слава!

Фото Суспільне.

20 кілометрів пішки: волинянин вивів загін з Авдіївки

Боєць Волинського прикордонного загону Дмитро під час виходу з Авдіївки був старшим однієї з груп прикордонників

 

Разом із побратимами він пройшов пішки майже 20 кілометрів.

Розповідь прикордонника про шлях до точки евакуації  опублікували на сторінці Держприкордонслужби, інформує Суспільне.

Дмитро каже: в останні дні у Авдіївці прикордонники зайняли точку у підвалі 14-поверхівки. Коли отримали наказ про відступ, на збори мали 5 хвилин.

«Маршрут проклали по карті, рухалися малими групами по 3-4 людини, тому що вогонь по нас вели беззупинно, — пригадує Дмитро. — На одній з ділянок я впав, а прямо перед обличчям лежала протитанкова міна. Я хлопцям крикнув: «стій», повернув голову, а там все поле було заміноване».

Його завданням, каже прикордонник, було довести без втрат побратимів до точки евакуації. Подолавши декілька кілометрів бійці викинули наплічники з речами, залишили з собою лише зрою та боєприпаси. Вибиралися перебіжками, від укриття до укриття.

«Рухатися було тяжко через зарості по коліно. Це забирало багато сил і виснажувало, але часу думати про це у нас не було, ми рухалися чим швидче, щоб зберегти життя», — говорить боєць Волинського прикордонного загону.

Група Дмитра прийшла до місця, де на бійців чекав броньований транспорт, без втрат. Дорогою до них доєдналися ще понад десять українських військових.

Після 20-кілометрового маршу Дмитро разом із іншими прикордонниками мав кількаденний відпочинок. Зараз, каже він, готовий далі стримувати натиск російських військ на Авдіївському напрямку.

Реклама Google

Telegram Channel