Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині дозвіл на видобуток піску продали фірмі ексдепутата

На Волині за 5 мільйонів гривень продали дозвіл на видобуток піску.

Фото ілюстративне / Сила правди.

На Волині дозвіл на видобуток піску продали фірмі ексдепутата

Державна служба геології та надр України у січні провела аукціон з продажу спеціального дозволу на видобуток піску з ділянки Довкілля у Камінь-Каширському районі

За результатами торгів дозвіл за 5 мільйонів гривень придбало підприємство «Запруддя Агро». Фірмою співволодіє колишній депутат Ковельської міськради Юрій Оксенюк.

Договір з ТОВ «Запруддя Агро» уклали 30 січня 2024 року, про це пише Сила Правди.

Аукціон з продажу дозволу оголосили на початку 2024 року. Зокрема на торги виставили право користування ділянкою площею 30,8 га, розташованою на північно-західній околиці с. Запруддя Камінь-Каширського району Волинської області. Дозвіл передбачав можливість видобутку піску впродовж 20 років.

Початкова ціна лоту становила 825,4 тисячі гривень. Гарантійний внесок для участі в аукціоні встановили у розмірі 2 мільйонів гривень, кроком аукціону визначили 10 тисяч гривень.

На торги прийшло чотири підприємства – це сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю імені Лесі Українки з первинною пропозицією 835,4 тисячі гривень, ТОВ «Довкілля Сошичне» – 845,4 тисячі гривень, приватна фірма «Техніка» – 1,5 мільйона гривень та ТОВ «Запруддя Агро» – 2,73 мільйона гривень. Окрім того, участь у торгах брали підприємці: Богдана Шаблюк з первинною пропозицією 2 мільйони гривень та Іван Сухацький з пропозицією 907,9 тисячі гривень.

Найвищі пропозиції впродовж аукціону зробили ТОВ «Довкілля Сошичне», приватна фірма «Техніка» та ТОВ «Запруддя Агро» – 4,5 мільйона гривень, 5 мільйонів гривень та 5 мільйонів і 1 гривня відповідно.

Зокрема, фірми «Техніка» та «Запруддя Агро» останніми зробили кроки у фінальному 3 раунді аукціону. В той час як ПФ «Техніка» запропонувала за дозвіл 5 мільйонів гривень, остаточну пропозицію внесло ТОВ «Запруддя Агро» – 5 мільйонів і 1 гривню. 

Переможцем за результатами торгів визнали ТОВ «Запруддя Агро», з яким 30 січня 2024 року уклали договір. Підприємство створене у серпні 2023 року, зареєстроване у селі Запруддя Камінь-Каширського району. За даними аналітичної системи YouControl, його власниками є Руслан Демчук та Юрій Оксенюк. Основний вид діяльності фірми — «добування піску, гравію, глин і каоліну».

Юрій Оксенюк був депутатом Ковельської міської ради двох скликань – з 2010 по 2020 рік від «Батьківщини». У 2020 році він також балотувався до Ковельської міської ради, однак не пройшов. 

Юрій Оксенюк також є співвласником низки зареєстрованих у Ковелі підприємств: ТОВ «ТРК «Брістол», ТОВ «Гідровест», ТОВ «Волинь Склопласт», ТОВ «Волиньбудтех», а ще зареєстрованого у Закарпатській області ТОВ «Берегівські термали».

Юрій Оксенюк 2020 року балотувався до Ковельської міської ради.
Юрій Оксенюк 2020 року балотувався до Ковельської міської ради.

ТОВ «Довкілля Сошичне», яке склало конкуренцію на торгах з пропозицією 4,5 мільйона гривень, належить Денису Бродовському. Він також є засновником «Благодійного фонду «Довкілля Волині». Благодійний фонд створений у 2020 році, тоді як підприємство «Довкілля Сошичне» – у 2021. При цьому внесок до статутного фонду комерційної фірми склав лише 500 гривень. 

Вказане підприємство раніше не брало участі в торгах. Про його засновника Дениса Бродовського відомо, що він зареєстрований у селі Грудки Камінь-Каширського району та що у 2022 році чоловік став приватним підприємцем з основним видом діяльності  – «інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах».

Другий найбільший конкурент на аукціоні – приватна фірма «Техніка» – належить Роману Патлашинському. Він з 2015 року є депутатом Рожищенської міської ради від «Європейської солідарності». В родовищі Підкасинь (Маневиччина) фірма видобуває пісок з 2012 року. Роман Патлашинський також є керівником зареєстрованого у Луцьку ТОВ «Надра», яким володів його тесть Віктор Чорнуха. Ця фірма має спецдозвіл, зокрема з 2012 по 2032 рік, на видобуток піску у родовищі Сокільське-2. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Чи визнають експоліцейського неосудним у справі про умисне вбивство (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel