Смачну каву можна зварити і без турки
Традиційно її готують у турці чи кавомашині. Але вони не завжди є під рукою. Втім, це не привід відмовитися від цього ароматного напою. Є кілька способів зварити мелену каву, використовуючи інший посуд
Підійде емальований. Вибирайте ємність невеликого розміру із високими стінками. Для приготування смачної, ароматної кави посуд слід злегка підігріти на плиті. Після цього додавайте мелену каву в розрахунку 1–2 чайні ложки на 150 мл води. Цукор кладіть за смаком. Варіть, помішуючи, на слабкому вогні. Коли почне підніматися пінка, зніміть із плити і витримайте 1–2 хвилини.
Смак можна поліпшити, використовуючи метод подвійного варіння. Для цього мелену каву насипте на дно каструльки і нагрійте на плиті. Потім додайте води і доведіть до готовності. Зніміть, залиште на кілька хвилин і готуйте повторно. Розливайте у теплі чашки.
У керамічному кухлику. Щоб отримати насичений ароматний напій, необхідно вибрати товстостінний – він довго зберігатиме тепло. Проте перед приготуванням треба підігріти чи поставити на декілька секунд у мікрохвильовку.
Всипати у чашку 1–2 чайні ложки кави, додати киплячої води. Наливати слід тонким струменем по колу. Потім покласти цукор. Його кристалики сприятимуть осіданню гущі. Чашку накрити тарілкою і залишити на 5 хвилин.
У мікрохвильовці. Чашку підігріти. На дно насипати 2 чайні ложки меленої кави, додати 150 мл води і поставити у мікрохвильовку на 2 хвилини. За смаком така кава нагадуватиме еспресо.
Читайте також: «3 березня: яке сьогодні свято й що не можна робити».