Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині фермери скроплюють поля, а у пасічників гинуть бджоли (Відео)

В селі Набережне Боремельської громади Дубенського району Рівненської області після того, як на поля вивезли міндобрива, навіть похворіли діти.

Фото ілюстративне / facebook.

На Волині фермери скроплюють поля, а у пасічників гинуть бджоли (Відео)

Пасічники села Кашівка Велицької громади Ковельського району розповіли, що минулого літа фермер, який орендує поблизу паї, покропив хімікатами поля, внаслідок чого в пасічників загинули бджоли

Невдовзі весна й нова посівна, тому люди бояться, що історія повториться. Крім того, за попередній випадок ніхто відповідальності не поніс.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», пише Ковель media.

Бджоляр із села Кашівка Яків Мар’юк говорить, що бджіл «травонули». Сільська влада надала землю в оренду аграрному підприємству «Вишеньки», і орендарі «наробили, що хотіли». За словами місцевих, якщо аграрники будуть так недобросовісно ставитися до скроплювання полів, то й решта бджіл загине.

«Вони ж могли покропити вночі, а вони покропили в 10 годин і бджоли посипалися – не тільки в мене, а в нас усіх. У Жмудчі вже бджіл нема. Там вже знищили бджіл», – наголосив Яків Мар’юк. Він додав: недобросовісні аграрії отруюють не лише бджіл, але й людей.

«Інфекції немає, а все село в туалетах сидить. Що вони наробили? Ото така покропка», – зазначив Яків Мар’юк.

У сільськогосподарському приватному підприємстві «Вишеньки» підтвердили, що дійсно засівають поля в селі Кашівка Велицької громади, але те, що через оброблення посівів загинули бджоли, навідріз заперечили.

З подібною проблемою стикнулися не тільки мешканці села Кашівка.

Наприклад, минулого літа почали масово гинути бджоли в селах Радомишль і Баківці Боратинської громади Луцького району. Бджолярі теж запідозрили, що медоносні комахи загинули через те, що місцеві фермери скроплювали поля. А в селі Набережне Боремельської громади Дубенського району Рівненської області після того, як на поля вивезли міндобрива, навіть похворіли діти.

«Я відразу – в поліцію. Приїхали, подивилися, сфотографували, що бджоли лежать. Ну що ти зробиш? Отаке. Письмо прийшло з поліції, що вони займаються цим ділом, розслідують і дадуть мені знати. А коли те розслідування буде, не знаю», – зауважив пасічник Яків Мар’юк.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Скільки порушень правил рибальства виявили на водоймах Волині.

Реклама Google

Telegram Channel