Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
До вихованців спецшколи на Волині завітав польський благодійник

На знак вдячності малеча разом з вихователями підготували для мецената і гостей святкову програму.

Фото: Фейсбук.

До вихованців спецшколи на Волині завітав польський благодійник

Очільник польської Фундації «Честь допомагати дітям» Пйотр Зигарський разом з командою навідалися до Затурцівської спеціальної школи

Окрім 12 дітей-сиріт з цього освітнього закладу, яких благодійник прийняв у Польщі на початку великої війни в евакуацію і досі про них піклується, він також не полишає без уваги і гуманітарної допомоги для спецшколи.

Про це повідомляє Волинська обласна рада. 

От і цього разу під час візиту на Волинь відвідав тутешніх вихованців з гостинцями.

Директорка установи Лариса Лопухович розповіла, що спецшкола відновила роботу з 1 вересня 2022 року, щойно було облаштовано укриття. Сьогодні тут понад 140 вихованців – це діти зі складними діагнозами і часто непростими долями, серед яких є сироти та позбавлені батьківської опіки.

На знак вдячності малеча разом з вихователями підготували для мецената і гостей святкову програму. Декламували патріотичні вірші, співали українських і польських пісень, показали композицію «Геть, кацапи, з України», разом виконали «Червону калину», чим дуже зворушили глядачів. Окрім того гостям діти подарували сувеніри, які виготовили власноруч.

Перебуваючи у Затурцях, керівництво обласної ради та польська делегація також зустрілися з селищним головою Юрієм Ковальчуком. Усі разом вони вшанували загиблих мешканців громади та поклали квіти до постаментів на місцевій Алеї Героїв.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Вихованці шкіл-інтернатів і центру реабілітації з Волині уже два роки знаходяться в евакуації за кордоном.

Реклама Google

Telegram Channel