Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На водоймах Волині упіймали порушників

Чоловік зловив один екземпляр в’язя звичайного, який занесений до Червоної книги України.

Фото: Фейсбук.

На водоймах Волині упіймали порушників

На Волині державні інспектори рибоохоронного патруля спільно з екологами продовжують проводити рибоохоронні заходи на рибогосподарських водних об’єктах

У березні було складено 7 матеріалів про порушення природоохоронного законодавства, серед яких: 1 порушення за ч.3 ст. 85 КУпАП; 2 порушення за ч.4 ст. 85 КУпАП; 1 порушення за ч. 2 ст.90 КУпАП.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Складено також 3 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

️Зокрема, 5 березня на рибогосподарському водному об’єкті – заплаві р. Стир, поблизу с. Незвір Рожищенської громади Луцького району, громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – острогою металевою на 5 зубів з дерев’яного човна, підсвічуючи ліхтарем. В результаті чого зловив 1 екз. в’язя звичайного, який занесений до Червоної книги України. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 2 ст.90 КУпАП.

7 березня спільно з працівниками прикордонної служби проведено рейд на водоймах Самарівської громади Ковельського району.

На озері Оріхівське (територія ПЗФ - гідрологічний заказник місцевого значення «Оріхівський») виявлено порушення Правил рибальства.

Так, житель с. Залисиця здійснював вилов водних біоресурсів сіткою вбрід з берега. Риби не зловив. Складено адміністративний протокол за ч.4 ст 85 КУпАП. Сітка вилучена.

Під час патрулювання оз. Оріхівське виявлено жителя с. Оріхове, який перебував з сіткою на березі озера. Складено протокол за ч.3 ст. 85 КУпАП.

При обстеженні озера вилучено 12 сіток, загальною довжиною 540 м. Складено акт вилучення майна власник якого не встановлений. В природне середовище випущено 15 екз.пліток, 6 екз. йоржів, чим попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 90018,15 грн.

9 березня при проведенні рибоохоронного рейду по р. Стохід на території Прилісненської громади Камінь-Каширського району було виявлено сітки риболовецькі - 7 одиниць, довжиною 300 м, в яких знаходились живі водні біоресурси - 2 екз. щуки, 2 екз плітки. Вилучені водні біоресурси випущено в природне середовище, попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 43658,54 грн.

9 березня на водосховищі поблизу с. Видерта Камінь-Каширського району громадянин здійснював вилов водних біоресурсів сіткою риболовецькою з незареєстрованого дерев’яного човна. Впіймав 4 екз. карася сріблястого, чим заподіяв шкоду рибним запасам на суму 6324 грн. На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст.85 КУпАП.

Також державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели спільні рейдові заходи зі службою державної охорони Шацького НПП щодо виявлення порушників природоохоронного законодавства на водоймах парку.

У результаті з водного середовища були вилучені незаконні знаряддя лову - 20 сіток і 15 ятерів. На озері Люцимер затримано осіб під час незаконного вилову водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. Служба державної охорони склала 2 протоколи за ч.4 статті 85 КУпАП, матеріали справи скеровані до суду.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: На озерах Шацького краю впіймали браконьєрів та вилучили незаконні знаряддя лову.

Реклама Google

Telegram Channel