Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Помер зірка фільму «Іронія долі» Олександр Ширвіндт: актор був у «чорному списку» України

Олександр Ширвіндт.

Фото maximum.

Помер зірка фільму «Іронія долі» Олександр Ширвіндт: актор був у «чорному списку» України

Російський актор Олександр Ширвіндт, відомий за фільмом «Іронія долі або З легким паром!» помер у п'ятницю, 15 березня, на 90-му році життя

Раніше артист неодноразово їздив з гастролями до окупованого Криму, через що йому заборонили в'їзд до України. Він не визнавав півострів «ані російським, ані українським».

Про смерть актора повідомив син Ширвіндта, пишуть пропагандистські ЗМІ. За його словами, батько помер у московській лікарні, інформує Обозреватель.

До повномасштабного вторгнення знаменитість жалівся, як сумує за Києвом. Ширвіндт був засмучений тим, що не може поїхати до Одеси, де народилася його мати, а також до Харкова, де проживав тато актора. «А виявилося, що я сволота... Не можу приїхати на батьківщину батьків», – розповів артист в інтерв'ю Дмитру Гордону у 2020 році.

Тоді ж Ширвіндт висловився на тему окупації Росією українського Криму. «Крим ваш або Крим наш? Але Крим – мій. Ти розумієш ? Він мій. Я в ньому виріс, в ньому жив, я в Україні знімався в семи картинах. «Вона вас любить» – це Київ. «Приходьте завтра» – це Одеса...», – прокоментував актор. Заборону на в'їзд в Україну росіянин назвав «втратою», однак зауважив, що це просто «сторінка біографії».

Telegram Channel