Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Звільнення від боргів: стратегії та практичні кроки

Реклама.

Фото: unexbank.ua.

Звільнення від боргів: стратегії та практичні кроки

Банківський кредит може суттєво спростити розвʼязання фінансових труднощів, але за умови його своєчасної сплати. В іншому випадку це додатковий фінансовий тягар, що наростає з часом, немов снігова куля. Кілька невеликих позик у різних кредиторів — ще більш незручна ситуація. У кожної з них свої умови, терміни погашення, у яких легко заплутатися та помилитися. В таких випадках доречно звернути увагу на послугу перекредитування.

Перекредитування — це вид кредитної операції, що передбачає оформлення кредиту на сплату іншого кредиту. Юридично клієнт передає банку, що рефінансує його борги, зобов’язання погасити їх перед іншими позикодавачами. Натомість клієнт отримує нові умови, терміни сплати позики перед одним кредитором.

Ефективність перекредитування полягає у полегшенні фінансового тягаря для заявника, адже новий кредит оформляється на довгий термін за зниженою ставкою. Деякі програми перекредитування, зокрема від Unex Bank, передбачають пільговий період протягом перших трьох місяців, у які клієнт сплачує лише відсотки без вартості тіла кредиту. Цей час можна використати, як на акумулювання коштів для швидкого погашення заборгованості надалі, так і на задоволення власних фінансових потреб.

Перекредитування — єдиний спосіб впоратися з надмірними боргами, при цьому не зіпсувати свою кредитну історію. Надалі рефінансування боргу у переліку кредитних послуг, до яких вдавався клієнт, лише додасть йому позитивного сприйняття в процесі розгляду питання про надання нового кредиту. Це означатиме відповідальне ставлення клієнта до своїх зобов’язань перед банком, використання легальних способів розвʼязання фінансових питань без спроб уникнення відповідальності.  

Важлива умова для позитивного рішення щодо надання послуги перекредитування полягає в тому, що кредити, які потрібно сплатити, не мають бути протермінованими. Банк рефінансує лише активні позики, щодо яких позичальником не здійснено порушень, згідно з кредитним договором. Така умова спонукає заздалегідь прораховувати власні кроки, об’єктивно зважувати фінансові можливості та не зволікати із зверненням до банку. 

Замовити послугу кредитування можна онлайн та за фізичної присутності у відділенні банку. На сторінці послуги на сайті банку можна ознайомитися з деталями обслуговування та розрахувати вартість перекредитування за допомогою інтерактивного калькулятора. Після заповнення короткої анкети на верифікації протягом кількох хвилин банк надасть відповідь щодо можливості перекредитування. Для подальшого узгодження співпраці зателефонує менеджер банку, з яким можна визначити зручні умови погашення регулярних платежів та інші подробиці. При оформленні кредиту онлайн достатньо заповнити електронний договір, підписати його за допомогою КЕП. 

Щоб підвищити шанси на позитивне рішення банку, доречно разом з посвідченням особи та ІПН надати кредитні договори з іншими фінустановами. З їх допомогою банк швидше перевірить умови позик, поточну ситуацію з їх погашенням та сформує оптимальну пропозицію для перекредитування, яка відповідатиме умовам договорів, буде цікавою самому банку та посильною заявнику.

Багато боргів — не привід панікувати. Варто прораховувати свої кроки наперед та своєчасно залучати надійні банківські установи для розвʼязання проблем.

Реклама Google

Telegram Channel