Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Щоб усі діти зростали в родинах: на Волині впроваджують сімейні форми виховання

В області зараз проживає півтори тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото: Фейсбук.

Щоб усі діти зростали в родинах: на Волині впроваджують сімейні форми виховання

Сьогодні заступники голови ОДА Сергій Мовенко та Мирослава Якимчук зустрілися з представницями Дитячого фонду та головою Координаційного центру з розвитку сімейних форм виховання та догляду дітей при КМУ Іриною Туляковою, аби обговорити систему кращого догляду для дітей та підтримки сімей на Волині

Сергій Мовенко зазначив, що в області зараз проживає півтори тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 98% з них виховуються у прийомних родинах та сім’ях опікунів.

Про це повідомляє Волинська ОВА.

«Це дуже важлива тема для обговорення, тому що ми два роки перебуваємо у воєнному стані та, на жаль, є дуже негативні наслідки, які відображаються на дітях. Тож наше найголовніше завдання – це зробити так, щоб підростаюче покоління було у повноцінних родинах, – сказав перший заступник голови ОДА. – Щодо Волині, то у нас проживають півтори тисячі дітей-сиріт, але більшість з них перебувають у сім’ях».

Слід зазначити, що Волинь – одна з пілотних областей, де за допомоги Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) буде створено нову систему кращого догляду для дітей та підтримки сімей.

20 громад регіону беруть участь у проекті «Кращий догляд для дитини», а у десяти з них – уже підібрані приміщення під центри надання інтегрованих соціальних послуг для населення. Ремонтні роботи у закладах проведуть коштами «UNICEF».

Водночас Ірина Тулякова відзначила Волинь за впровадження сімейних форм виховання та розповіла, що на прикладі нашої області працюватимуть й в інших регіонах країни. 

«В Україні не дивлячись на те, що триває війна стоїть гостра потреба в розвитку сімейних форм виховання. Наше завдання – підсилити спроможності сім’ї, аби запобігти вилученню дітей. Якщо це не виходить, то ми створюємо альтернативу – сімейні форми піклування для того, щоб діти зростали в родині, – зауважила Ірина Тулякова. – У нас є десять областей, які матимуть проактивну діяльність, а ви вже є демонстраційним регіоном. Тож будемо продовжувати роботу і ставити вас у приклад іншим областям. Адже Волинь займає лідерську позицію в контексті нашої реформи».

Опісля зустрічі присутні долучилися до форуму з розвитку соціальних послуг у територіальних громадах, а також відвідають дитячий будинок сімейного типу й дошкільне відділення навчально-реабілітаційного центру Луцького району.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Названо переможця конкурсу на посаду директора Волинського обласного сиротинця.

Реклама Google

Telegram Channel