Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
А ви такий березовий сік пробували? Рецепти

«Бо твердо знаю – це як віра, як тільки дасть мені ковток, моя берізка білошкіра, життя піде в новий виток» (Олексій ТИЧКО).

Фото із сайту ukr.net.

А ви такий березовий сік пробували? Рецепти

Ці рецепти урізноманітнять цілющий напій, який дає здоров’я на цілий рік

З лимонною кислотою

Це найпростіший спосіб зберігання березового соку

Інгредієнти: 3 л березового соку, 1 ч. л. лимонної кислоти, 200 г цукру.

Приготування. Проціджений сік у каструлі доведіть до 90°C, але не дайте йому закипіти, зніміть піну, додайте цукор і лимонну кислоту, помішайте до їх повного розчинення. Знову доведіть до кипіння, розлийте у стерильні слоїки і закатайте їх. Доки сік повністю схолоне, банки слід тримати закутаними.

Із м’ятою

Особливих весняних ноток додасть напою ароматна м’ята

Інгредієнти: 7 л березового соку, 3 гілочки сухої м’яти, 1,5 скл. цукру, 1–1,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування. Процідіть сік, щоб очистити його від сміття, влийте в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Зберіть піну. Всипте цукор, лимонну кислоту, покладіть гілочки м'яти. Знову доведіть до кипіння і розлийте напій у підготовлені простерилізовані банки. Закатайте слоїки з соком, переверніть їх, укутайте ковдрою і залиште так до повного охолодження.

З апельсином

Завдяки цитрусовим такий березовий сік сподобається навіть дітям

Інгредієнти: 3 л березового соку, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 2 апельсини, 200 г цукру.

Приготування. Покладіть у чисті простерилізовані банки по 2 кружальця апельсина. Сік доведіть до 90°C, зберіть піну, додайте цукор та лимонну кислоту. Не знімаючи з вогню, мішайте. Коли цукор розтане, залийте гарячий березовий сік у банки, закрийте простерилізованими кришками, переверніть і вкутайте.

До речі

Основні правила консервації березового соку

1. Підготуйте банки, переконайтеся, що шийка слоїка ціла, добре вимийте та простерилізуйте ємності зручним для вас способом: над парою, кип’ятком, у духовці, в мікрохвильовій печі чи в посудомийці.
2. Процідіть березовий сік. Рідина може містити дрібні гілочки, листя, комах, тож пропустіть його через кілька шарів марлі чи густе ситечко.
3. Сік підігрівайте до 90–95°C, але не кип’ятіть, адже це спричинить втрату корисних речовин.
4. Піну, що утворюється, потрібно зібрати, інакше вона осяде на дні банки та зіпсує смак напою.
5. Щоб банка не луснула, поставте всередину звичайну столову ложку. Коли заповните слоїк рідиною, дістаньте ложку.
6. Закатавши кришку, переверніть банку догори дном і вкутайте ковдрою до повного охолодження.

Реклама Google

Telegram Channel