Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Рух вантажівок у бік Польщі в пунктах пропуску “Ягодин” і “Рава-Руська” повністю заблокований

"Ягодин — Дорогуськ", протест на кордоні.

Фото: suspilne.media.

Рух вантажівок у бік Польщі в пунктах пропуску “Ягодин” і “Рава-Руська” повністю заблокований

Польські протестувальники і надалі не дають рухатися вантажним транспортним засобам через кордон

Про повне блокування двох пунктів пропуску повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини» зранку 24 березня, - інформує Суспільне.

Так, на двох пунктах пропуску — «Ягодин» та «Рава-Руська» — польські фермери взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби, які слідують із України в Польщу, розповів Демченко.

«Тут за останній період маємо нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Звісно, що певну кількість вантажних транспортних засобів вони пропускають в бік України, але це далеко від ідеалу, від тих можливостей кожного з цих напрямків», — сказав він.

Речник ДПСУ відзначив, що в бік України, зокрема, через пункт пропуску «Ягодин» за минулу добу проїхали близько 60 вантажівок.

28 березня має відбутися міжурядова зустріч України та Польщі, на якій сторони представлять спільну позицію щодо розблокування кордону.

У середу польські аграрії провели великий страйк, у межах якого блокада доріг і протести відбувалися у понад пів тисячі місць по всій Польщі.

Головні вимоги фермерів залишаються незмінними: відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокада агропродукції з України.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Під час ранкового обстрілу України російська ракета залітала в Польщу (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel