Навіщо у воду кидають сірники, коли варять яйця
Народні засоби на кухні іноді дивують, однак працюють
Щоб яйце при варінні не лопнуло, не витекло і не втратило естетичного вигляду, кожна господиня користується своїм секретом. А їх насправді чимало.
Як варити яйця, щоб вони не витекли:
• Одні чекають годинами, щоб яйця із холодильника нагрілися до кімнатної температури. У цьому випадку вважається, що вони не тріснуть у воді, що швидко закипає.
• Інші сиплять у каструлю соду, – достатньо однієї ложки.
• Хтось для такого ж результату ллє у воду оцет – приблизно стільки ж.
Сірники на кухні потрібні не тільки для того, щоб запалити конфорку.
• Вважається, що міцний соляний розчин також убереже яйця від витікання, навіть якщо шкаралупа вже тріснула.
• А ще хитрість полягає у методі варіння: яйцям дають закипіти, а потім зменшують вогонь до мінімуму, щоб вода не надто кипіла.
Але існує ще один оригінальний спосіб зберегти яєчну масу в шкаралупі і запобігти її витіканню назовні. Однак мало хто може знайти наукове пояснення цього методу.
Щоб шкаралупа не тріснула і вміст яйця не вилився у воду, під час варіння туди додають… сірники. Достатньо 3–5 штук, причому можна брати вже перегорілі або відламати в них сірчану головку. Тож сірники на кухні потрібні не тільки для того, щоб запалити конфорку.
До речі, замість сірників підійдуть і дерев’яні зубочистки – ефект буде такий самий – яйця не виллються.
Ольга КОЗАЧОК.
Читайте також: Чому необхідно чистити пульт.