Салат з оселедцем та маринованими грибами. Суботні рецепти
Ідеальний варіант для нього – мариновані опеньки, але без виразного оцтового смаку. Тому перед додаванням спробуйте грибочок. Раптом відчуєте оцет, зменште кількість до свого смаку
Євген КЛОПОТЕНКО
Щодо цибулі, то наш вибір – червона, вона ніжніша. Але можна використовувати й білу. Квасолю ми обрали консервовану білу. Якщо у вас є сира, то вам треба її заздалегідь замочити щонайменше на 6 годин, а потім відварити та охолодити.
Інгредієнти:
• 250 г філе оселедця;
• 400 г маринованих опеньків;
• 250 г консервованої білої квасолі (або відвареної);
• 1 червона цибуля;
• 5 гілочок петрушки;
• 2 ст. л. запашної олії;
• сіль до смаку.
Салат з оселедцем та маринованими грибами
Крок 1. Наріжте 250 г філе оселедця шматочками. Перекладіть у глибоку миску.
Крок 2. Відкиньте на друшляк 400 г маринованих опеньків та зачекайте, щоб рідина добре стекла. Після додайте до оселедця.
Крок 3. Злийте рідину з 250 г консервованої білої квасолі та перекладіть в миску. Чи беріть відварену та охолоджену.
Крок 4. Наріжте червону цибулю пір’ям, а листя із 5 гілочок петрушки порвіть руками. Перекладіть до миски.
Крок 5. Заправте салат 2 ст. л. запашної олії, перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб смаки об’єдналися. Потім подавайте до столу.
Готувати – це просто!
Пісний салат із оселедцем
Він обов’язково стане вашим улюбленим
Смачний салат із оселедцем – це чудова ідея, особливо під час суворого Великого посту. Він – ситний та, водночас, – пісний. А створити оселедцеву композицію не буде складно.
Інгредієнти:
• 500 г картоплі;
• 5 шматочків оселедця;
• 4 консервовані огірки;
• 1 цибулина;
• 1 яблуко;
• 2 ст. ложки майонезу;
• 3 ст. ложки натурального йогурту;
• 1 ст. ложка гірчиці;
• кріп.
Приготування:
Оселедці кладемо в холодну воду на 3-4 години, протягом цього часу міняємо воду. Вимочені оселедці кілька разів промиваємо.
Чистимо та відварюємо картоплю. Слідкуйте, щоб вона не розварилася. Наріжте оселедець і картоплю великими кубиками, огірки – трохи дрібнішими, а цибулю зовсім дрібно (можна обшпарити, щоб вона стала м’якшою).
Яблуко почистити і натерти на великій тертці.
З’єднуємо інгредієнти та акуратно перемішуємо. Заправляємо салат майонезом, йогуртом і гірчицею. Зверху салат посипаємо кропом.
Нехай смакує!