Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Сім кажанів, які зимували у Луцькому зоопарку, випустили на волю (Відео)

Багато видів кажанів зараз перебувають на межі зникнення.

Фото: Фейсбук.

Сім кажанів, які зимували у Луцькому зоопарку, випустили на волю (Відео)

Чудова сімка – вже у природі

Саме стільки особин кажанів, які перезимували у Луцькому зоопарку, повернулися до свого звичного способу життя.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Луцького Зоопарку.

Робота зоопарку – то не лише піклування про колекцію та створення комфортних умов для відвідувачів, а й праця на збереження видів як важлива складова збереження біорізноманіття світу.

Час від часу, із різних причин сюди за останні понад півроку потрапило кілька рукокрилих. За кимось на відлов приїздили співробітники зоопарку, когось приносили небайдужі. Так і назбиралося семеро особин за сезон трьох видів: вечірниця руда, пергач пізній, лілик двоколірний.

Тваринки перезимували чудово. Й оскільки далі можуть давати собі ради самі, то кілька днів тому їх випустили у дику природу.

Працівники звіринцю кажуть: «Розуміємо, що без такої роботи не обійдеться і наступний сезон. Тому попередньо плануємо з метою популяризації кажанів та інформування про те, що насправді ці тварини не несуть жодної небезпеки та корисні у природі, влаштувати навесні 2025-го невеличке свято випуску кажанів. Бо переконуємося, що знань про цих тварин у людей у рази менше, ніж міфів і домислів, які побутують у нашому суспільстві.

Наразі ж знайте: хоча кажани досить поширені, чисельність їхніх популяцій катастрофічно зменшується. Тож багато видів зараз перебувають на межі зникнення»

Усі відомі станом на 2023 рік види кажанів української фауни належать до Червоної книги України й, окрім того, перебувають під охороною декількох міжнародних конвенцій.

Любіть природу, дізнавайтеся про світ навколо вас якомога більше, щоб жити з ним у гармонії!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині зацвіла груша, яка пам'ятає Лесю Українку (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel