Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Поранений воїн з Волині отримав від німецьких благодійників електроскутер

Хоча моторолер не дуже швидкий, проте допоможе у пересуванні селом.

Фото: Фейсбук.

Поранений воїн з Волині отримав від німецьких благодійників електроскутер

Ковельський міський голова Ігор Чайка та староста Петро Бородій передали пораненому військовому Петру Кулику електроскутер Orion Invacare, отриманий від німецьких благодійників

Петру — 26, він житель села Білин. Хлопець розповідає, що з початком повномасштабного вторгнення став до лав тероборони рідного села, а 30 березня 2023 року — отримав повістку та вступив до лав Збройних Сил.

Про це повідомляє Ковельска міська рада.

Служив військовий у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді, має звання молодшого лейтенанта.

24 серпня поблизу села Кліщіївка Донецької області виносив пораненого побратима з поля бою, де в результаті артобстрілу був важко поранений. Коли потрапив до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. Мечнікова, лікарі прийняли рішення — ампутувати ногу.

Після того хлопець лікувався у Тернополі та Львові, де його протезували, а завдяки волонтерам — більше місяця перебував у Вашингтоні.

Нині Петро у рідному селі. Сівши за кермо електроскутера, хлопець відразу влаштував тест-драйв транспортному засобу. Каже, що хоча моторолер не дуже швидкий, проте допоможе у пересуванні селом.

Міський голова Ігор Чайка подякував військовому за мужність та патріотизм: «Ковельська громада завжди готова допомагати захисникам, які стали на оборону рідної держави».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині рідні полеглих Захисників вишивають 20-ти метровий Рушник Пам'яті.

Реклама Google

Telegram Channel