Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Луцькій громаді висадили 300 саджанців дуба

Так тримати!

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

У Луцькій громаді висадили 300 саджанців дуба

Сьогодні, 12 квітня, відбулася екологічна акція з висадки лісових культур на території комунального лісу, що біля села Кульчин Жидичинського старостинського округу

Тут було висаджено 300 саджанців дуба черешчатого (інша назва – дуб звичайний).

Про це повідомляє Луцька міська рада.

«Наша акція проходить у межах президентської програми «Зелена країна» із максимального заліснення вільних територій, які є в Україні. Цього року в ній вже взяли участь 10 областей. Своєю сьогоднішньою акцією Луцька міська рада також вирішили доєднатися до цієї ініціативи», – зазначила начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

Молоді дубові деревця висадили на місці колишнього дизельного трубопроводу, який раніше проходив у лісі під землею. Трубопровід довгий час не використовувався і був демонтований. Працівники КП «Парки і сквери м. Луцька» прибрали цю територію від сміття і підготували її під висадку дерев.

Садивний матеріал – 5-річні саджанці дуба черешчатого – надало Муравищинське лісництво, що входить до складу Національна природного парку «Цуманська пуща». Доглядатимуть за дубками лісники комунального підприємства «Парки і сквери м. Луцька».

До участі в екологічній акції долучилися працівники різних підрозділів Луцької міської ради на чолі з секретарем ради Юрієм Безп’ятком, працівники КП «Парки і сквери м. Луцька», Жидичинського старостату та члени громадської організації «Луцький центр здоров’я».

Як зазначив Юрій Безп’ятко, «збереження і примноження лісових ресурсів – це питання, яке ніколи не втратить своєї актуальності. Тому бережемо зелені насадження громади, примножуємо їх і створюємо нову локацію для відпочинку жителів нашого міста і сіл».

Дякуємо усім учасникам акції за турботу про примноження наших лісів!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Ківерцівщині заліснили майже 200 га.

Реклама Google

Telegram Channel