Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Майбутнім лісівникам у коледжі на Волині провели практичні майстер-класи з військової підготовки

Як врятувати себе, як правильно діяти в надзвичайних ситуаціях, як допомогти один одному – це повинен знати кожен.

Фото: Фейсбук.

Майбутнім лісівникам у коледжі на Волині провели практичні майстер-класи з військової підготовки

Студентам Шацького лісового фахового коледжу ім. В. В. Сулька не вперше організовують відкритті заняття із дисципліни «Захист України»

Чергові практичні майстер-класи, тренування проводилися спільно з інструкторами сьомого ПКШР «Шквал».

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці навчального закладу.

Метою навчального предмета є формування студентської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту України та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також системного уявлення про військово-патріотичне виховання. Його зміст визначається національними інтересами України і покликаний забезпечити активну участь громадян у збереженні її безпеки від зовнішньої загрози.

«Зараз в країні війна. Краще вже навчитися самообороні, як правильно тримати зброю і як стріляти та захищати свою родину. Тому що ми не знаємо куди прийде ворог» - стверджують військові.

Тому, особливу увагу на практичних заняттях «Захист України» приділяли засвоєнню базових навичок, що допомагають рятувати від загибелі, як вправлятися зі зброєю, військовим спорядженням та як надавати домедичну допомогу. Адже під час війни ці навички можуть зберегти комусь життя – наголошують медики. На практиці студентам показують, як правильно накладати турнікети, щоб спинити кровотечу та покроковий алгоритм дій наданню домедичної допомоги.

«Як врятувати себе, як правильно діяти в надзвичайних ситуаціях, як допомогти один одному – це повинен знати кожен. Ці знання ніколи не будуть зайвими будь-кому», - зазначає викладач Богдан Заяць.

«На жаль, війна України з російською федерацією диктує необхідність для педагогів активно долучатися до цього процесу. Сприяти формуванню в здобувачів освіти свідомої громадянської позиції. Ознайомлювати із сучасною проблематикою національної безпеки, формувати системне враження про Збройні сили України. Є необхідність у сталому та постійному професійному розвитку викладачів у зазначеному напрямку, пошукові нових форм, методів та засобів вивчення предмета «Захист України» із студентами, що безпосередньо мають бути спрямовані як на опанування загальних компетентностей, так і на формування специфічних, наскрізних умінь та навичок, необхідних для формування ціннісних орієнтирів в рамках військово-патріотичного виховання» - підсумовуючи зазначив директор коледжу Ігор Жмурко.

Такі спільні практичні заходи для здобувачів освіти коледжу є одною з форм навчального заняття, при якому викладач організовує детальний розгляд студентами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички їх практичного застосування шляхом індивідуального виконання студентом відповідно сформульованих завдань.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські захисники від ковельчан отримали квадракоптери.

Реклама Google

Telegram Channel