
Люди, які споживають продукти з великим вмістом солі, мають високий ризик розвитку сечокам’яної хвороби.
Назвали головні ознаки, чому сіль – дуже шкідлива
Вона збуджує апетит і сприяє розвитку гіпертонії
Більшість людей споживають дуже багато солі: в середньому 9–12 грамів на день. Це – вдвічі більше за рекомендований максимальний рівень споживання.
У результаті ризики розвитку гіпертонії та інших захворювань серця та судин різко збільшуються, до того ж сіль сприяє затримці рідини в організмі, що призводить до ожиріння. Це підвищує навантаження на серце та нирки.
До того ж так звана «схована» сіль міститься у хлібобулочних виробах, крупах, готових м’ясних (ковбаса, сосиски) та молочних продуктах. Міститься «біла смерть» і у майонезах, кетчупах, консервах та інших продуктах перероблювання, які також не є корисні.
Тому держави-члени ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров’я) домовилися до 2025 року зменшити глобальне споживання солі населенням на 30%.
Марта САЛО.
Читайте також: Із хорошого сиру не зліпиш м’яча: підказки господиням.
