Із хорошого сиру не зліпиш м’яча: підказки господиням
Як відрізнити справжній від підробки
Спробуйте залишити сир без упаковки за кімнатної температури на 8–10 годин. Коли побачите, що він починає покриватися пліснявою і обвітрюватися, – то це хороший сир.
Якщо не помітите таких змін, швидше за все, – у вас сирний продукт.
Наступне – сир «потіє», це його нормальний процес. Коли продукт покривається крапельками води – він містить рослинні жири.
Натуральний сир не можна скачати в кульку. Спробуйте зробити це в долонях. Побачите в руках крихти – у вас хороший сир. А ось сирний продукт м’який, як пластилін.
І наостанок – відріжте невеликий шматочок сиру і крапніть на нього йод. Побачите зміну кольору на синій або зелений – це молочний продукт із крохмалем. Крохмаль у сир додають у якості загусника. Справжній сир не змінить свого кольору.
Ірина МАСЛОВА.
Маленькі секрети
Як легко натерти сир
= Щоб м’який сир не прилипав до тертки, його можна трохи підморозити. Досить покласти його на пів години в морозилку, і він стане досить твердим, щоб його швидко натерти.
Читайте також: З картоплі та моркви вдадуться чудові... котлетки.