Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку на «Території здоров’я» всі бажаючи отримали комплекс безкоштовних медичних послуг

Завдяки вакцинації ми всі можемо бути захищеними, здоровими та більш стійкими в ці складні часи.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку на «Території здоров’я» всі бажаючи отримали комплекс безкоштовних медичних послуг

Із нагоди Всесвітнього тижня імунізації вакцинальний автобус побував на залізничному вокзалі м. Луцьк

Головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко привітала всіх і наголосила, що незважаючи на те, що Всесвітній тиждень імунізації завершується, робота триває!

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«Ми й надалі закликаємо волинян дотримуватися Національного календаря щеплень. Адже за останні п’ять десятиліть 154 мільйони життів у всьому світі були врятовані в основному завдяки вакцинам. Важливо знати, що щеплення в Україні під час війни не припинялися жодного дня! Наші стратегічні партнери ЮНІСЕФ та ВООЗ і надалі зобов'язуються забезпечувати загальне охоплення імунізацією.»

Головний державний санітарний лікар підкреслила, що завдяки вакцинації ми всі можемо бути захищеними, здоровими та більш стійкими в ці складні часи. Тому закликаємо всіх захистити своїх дітей, себе та близьких. Вакцини рятують життя!

Вже за традицією, на «Території здоров’я» всі бажаючи мали можливість отримати комплекс безкоштовних медичних послуг. Вони вимірювали рівень глюкози в крові й тиск, перевіряли свою вагу і родимки, робили швидкі тести на гепатити В, С, ВІЛ/СНІД, консультувалися з сімейним лікарем та вакцинувалися від дифтерії й правця та порти COVID-19.

Також гості нашого заходу мали змогу отримати корисну інформацію щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань. Особливу увагу присутніх наші фахівці звернули на захворювання, які можна запобігти шляхом вакцинації.

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб висловлює вдячність: Луцькому міському голові Ігорю Поліщуку, начальнику управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимиру Лотвіну, начальнику департаменту освіти Луцької міської ради Віталію Бондарю, директору та працівникам залізничного вокзалу м. Луцьк, медичному об’єднанню Луцької міської територіальної громади, районній організації товариства «Червоного хреста», директору школи №15 Олегу Грибенюку.

Медпрацівники нагадують: вакцини — один із кращих інструментів, які в нас є для покращення здоров’я та добробуту в усьому Світі. Вони вже понад 200 років захищають нас від хвороб, які загрожують життю та заважають нашому розвитку. З їхньою допомогою ми можемо прогресувати без тягаря таких хвороб, як віспа та поліомієліт, які коштували людству сотень мільйонів життів. В Україні Календар профілактичних щеплень передбачає обов’язкову вакцинацію проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Вакцини за Календарем безоплатні для українців, їх закуповують за державний кошт.

Будьте здорові і не забувайте, що профілактика рятує життя!

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Скільки волинян захворіли на ГРВІ та COVID-19.

Реклама Google

Telegram Channel