Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Ковельському батальйону передали ударний гексакоптер «Баба Яга»

Гексакоптер «Баба Яга» — це нічний ударний бомбардувальник, який став нічним кошмаром рашистів.

Фото із сторінки Ігоря Чайки у Facebook.

Ковельському батальйону передали ударний гексакоптер «Баба Яга»

Ударний гексакоптер Vampire, відомий як «Баба Яга», що наводить жах на окупантів, отримали бійці 54-го ковельського батальйону 100 окремої механізованої бригади

Про це повідомив мер Ігор Чайка.

«Радію, що цей складний і вартісний проєкт, який ми прийняли рішення реалізувати за кошти працівників Ковельської міської ради, успішно втілений. Перед відправкою «Бабу Яги» на фронт ми зібралися колективом, щоб кожен, хто донатив, міг роздивитися сучасну техніку, яка допомагає нашим Захисникам нищити ворога.

Дякую колегам за довіру та патріотичну позицію! Наша допомога військовим зараз надзвичайно важлива, адже це не лише технічне підсилення, але й моральна підтримка бійців: вони відчувають, що тил не забуває про них і працює для української армії.

 

 Гексакоптер «Баба Яга» — це нічний ударний бомбардувальник, який став нічним кошмаром рашистів, адже дуже ефективний. Дрони-бомбери військові застосовують для знищення техніки та арсеналів зброї противника в темну пору доби. «Баба Яга» піднімає до 20 кг вибухівки на висоту до 500 метрів та одночасно може скидати 4 снаряди. Влучити зі стрілецької зброї в цей гексакоптер практично неможливо.

Загалом за листопад-березень разом з колегами з міської ради ми зібрали 737 027 гривень. Вартість «Баби Яги» — 648 тисяч. Решту коштів витратимо на дрони, адже вони критично необхідні на фронті і забагато їх ніколи не буває.

Сьогодні «Бабу Ягу» ми передали нашим хлопцям із 54-го ковельського батальйону 100 ОМБр, які тримають найважчу ділянку фронту на Авдіївському напрямку. На фото із «подарунком» для окупантів – командир взводу розвідки 100 бригади, ковельчанин Іван Трофімук.

Окрім «Баби Яги» доправили нашим бійцям техніки на майже 6,5 мільйонів гривень. Придбали її за кошти бюджету громади. Деталі поїздки розповім згодом. Разом — до Перемоги!», - йдеться у повідомленні.

Реклама Google

Telegram Channel