Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Monobank купить будинок 98-річній жінці,  яка вийшла з окупації

«Я своєю Україною на ногах вийшла!»

Фото із сайту npu.gov.ua.

Monobank купить будинок 98-річній жінці, яка вийшла з окупації

Пенсіонерка йшла на підконтрольну Україні територію 10 кілометрів під час активних бойових дій

Лідія Степанівна вирвалась з тимчасово окупованої частини селища Очеретине на Донеччині. Співзасновник Monobank Олег Гороховський емоційно відгукнувся на цей випадок: «Терпиш, терпиш, терпиш емоційно все це, намагаєшся робити те, що повинен, і те, що можеш, а потім читаєш таку історію, і все це виривається назовні. Ця бабуся, яка цілий день ішла під ворожими обстрілами – чорт, ну як же це можливо! Ці огидні істоти будуть вічно горіти в пеклі! Монобанк купить Лідії Степанівні будинок, і вона в ньому обов’язково доживе до того моменту, коли ця гидота зникне з нашої землі. Слава Україні!».

За даними правоохоронців, будинок Лідії Степанівни, який вона будувала власними руками, зруйнували російські окупанти, а її рідні отримали поранення внаслідок обстрілів.

Жінка йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала».

Жінка йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала».

Під вечір її побачили українські військові та передали групі поліції «Білий Янгол», яка зосереджена на допомозі людям на лінії фронту. Лідію Степанівну доправили в притулок для евакуйованих громадян.

«Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла!», – заявила 98-річна жінка. Вона вирішила втікати з-під окупації разом із сином, невісткою та онукою, але їм довелось розділитись, тому свій шлях літня жінка долала сама. Її рідним також вдалось залишитись живими.

До речі

З окупованої частини Очеретиного пішки вийшов ще один пенсіонер – 88-річний Іван Якович, в якого росіяни відібрали український паспорт. Окупанти також забрали у пенсіонера ключі від будинку, який вони зруйнували.

Чоловік забрав свої документи та пішки перейшов лінію фронту по одній із трас, де його підібрав автомобіль. Пенсіонера доправили в притулок, нині він мешкає  в Дніпрі.

Василина СМЕТАНА.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel