Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Рууд Гулліт образою Лобановського заплутав карти для наших читачів (Відео)

Здобути «золото» Євро-1988 команді Валерія Лобановського завадили «летючі голландці» на чолі з їхнім капітаном Руудом Гуллітом.

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

Рууд Гулліт образою Лобановського заплутав карти для наших читачів (Відео)

Пригадуєте цього голландця суринамського походження, який ударом головою, на якій красувались колоритні дреди, відкрив рахунок у фінальному матчі Євро-1988 СРСР – Нідерланди – 0:2?

Потім ще був фантастичним удар зльоту Марка ван Бастена, який пробив із неймовірно гострого кута Рината Дасаєва. Але саме перший гол Гулліта і надломив радянську команду, тому ми його й назвали образою для найвеличнішого тренера з футболу на пострадянському просторі Валерія Лобановського.

А питання звучало так:

«Гранатобуз із секретом» – 12 (2024)

Нині у мирній Європі – час вирішальних єврокубкових футбольних баталій. Саме «пілка ножна» (з польської) і надихнула на це запитання про відому всім книгу. У повній її назві присутні дві посади, які є у кожному  спортивному клубі (одна – переважно вибрана). А в скороченій – можна знайти і тих, хто поклоняється «червоному птаху», і навіть «червоних дияволів», і майже повне прізвище колоритного кривдника Валерія Лобановського, і одне з найфутбольніших міст світу (якщо поміняти місцями одну літеру на іншу й порядок їх розташування в слові), і початок назви найзапеклішої в світі клубної битви...

Що за книга захована у гранатобузі?

Після оголошення прізвища Гулліт, переконаний, що тепер більшість із вас зрозуміли, що корінь прізвища легендарного нідерландського футболіста і виведе одразу на всесвітньо відомий роман Джоната Свіфта «Мандри до різних далеких країн світу Лемюеля Гуллівера, спочатку лікаря, а потім капітана кількох кораблів» (інша назва – «Мандри до деяких віддалених країн світу в чотирьох частинах: Твір Лемюеля Гуллівера, спочатку хірурга, а потім капітана кількох кораблів». Ця книга більш відома нам по скорочених назвах «Мандри Лемюеля Гуллівера» чи просто «Мандри Гуллівера»), яка була надрукована, мамцю моя, ще 1726 року... Ну не було у людей тоді ще комп’ютерів, але як же працювали уява і фантазія! Шик! Ні, супершик!

Хто з наших читачів дав правильну відповідь – «Мандри Гуллівера», ви дізнаєтесь уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також на сайті volyn.com.ua.

 

 Нам же час знову вас інтригувати. Тож – поїхали!

«Гранатобуз із секретом–15» (2024)

Сьогодні ми заховали предмет жіночої статі. Жахливий. Про неї ви точно чули, але не факт, що тримали в руках. Бо у вас вдома її нема. Хоча не в одного з нас в Україні не раз виникала думка потримати її в руках. І не просто потримати... А наштовхнула на запитання про цей предмет жіночої статі назва недооціненого фільму дуже знаменитого режисера.

Асоціативний ряд, пов’язаний із кіно: «Добрий вечір!»; який житель пустелі не п’є; коханий пані Сірко; одна з найвідоміших для нас трійць; ресторан-рослина; тварина-закуска; кого треба знати в обличчя; усміхатись не за гроші; пісня про старшу сестру Інтернету.

Що за предмет ми заховали?

Слово-відповідь треба надіслати до 16 травня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Перемога» (Валерій Залужний, Житомирщина).

P.S. Друзі, просимо вибачення, але в минулому номері у запитанні туру №14 не з вини ведучого було допущено прикру помилку в останньому реченні, яке має звучати так: «Що заховано у гранатобузі?». Тому, як будете шукати розгадку, можете сміливо відкидати перший варіант – слово «книга», бо це – неправильна відповідь.

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: Зупинилося серце відомого журналіста і коментатора, який любив волинський Світязь​.

Реклама Google

Telegram Channel