Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Слово путіна вільно звучить в Україні із ТИСЯЧ церков, які належать окупантам»

Митрополит Онуфрій отримує нагороду з рук Путіна.

Фото 24 канал.

«Слово путіна вільно звучить в Україні із ТИСЯЧ церков, які належать окупантам»

Найяскравіші за тиждень думки та цитати

Юрій БУТУСОВ, журналіст, про тривалість війни:

«Скільки буде йти війна? Поки Україна не зупинить російського наступу й ворог не зрозуміє, що воєнним шляхом знищити Україну неможливо, і буде змушений піти на перемовини. Що таке Перемога для України? Зупинити російський наступ і зберегтися як незалежна держава з максимальною площею й виходом до Чорного моря. Саме існування України – найбільша поразка путіна».

Віктор АНДРУСІВ, колишній радник міністра внутрішніх справ та голови Офісу Президента, нині – військовий, про важливість участі кожного у війні:

«Не всі можуть стати штурмовиками чи пілотами. Однак, абсолютно всі можуть брати участь і робити свій внесок у нашу Перемогу. Повірте, вам будь-який військовий скаже, що сьогодні волонтер, який привозить десятки fpv – не менш цінний, ніж піхотинець на позиції. Вам будь-який волонтер скаже, що людина, яка донатить не менше 10 тисяч гривень в місяць або просто 40−50% свого доходу – не менш цінна, чим волонтер, який об’їжджає передову і привозить fpv. Тому знайти своє місце у війні – це брати в ній участь, наближати Перемогу, хай навіть не в пікселі».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про російську православну церкву в Україні:

«Була Пасха. І багато українців пішли святкувати в рпц – ту саму церкву, яка закликає нас знищити. Це виглядає, як повна маячня і не вкладається в голові. Уявіть собі, що по радянському радіо в 1941 році говорить не Левітан, а Геббельс. Але в нас зараз саме так! Слово путіна вільно звучить в Україні із ТИСЯЧ церков, які належать окупантам.

Пане Володимире Зеленський, пане Руслане Стефанчук, коаліція «Слуга народу»/ОПЗЖ – у вас вся влада в країні. Скільки людей ще мають загинути від рук московитів, щоб ви нарешті заборонили їхню церкву в Україні?».

ЕПІФАНІЙ, предстоятель Православної церкви України, вважає, що московський патріархат може існувати в Україні, але за однієї умови:

«Якщо ми демократична країна, то в Україні може існувати російська православна церква, але вони повинні назвати себе російською православною церквою, а не маскуватися під назвою української церкви. Ми проти цього… Вони маскуються. Вони обманюють людей. Багато людей не розуміють насправді. Вони кажуть: «А ми ходимо в українську церкву». А це – не українська церква, це – російська, яка маскується під українську церкву».

Віктор ТАРАН, політолог, про російський удар ракетою в Палац студентів Національного університету «Одеська юридична академія», президентом якого є одіозний ексрегіонал Сергій Ківалов (він отримав поранення):

«Російська ракета прилетіла по Ківалову. Тому самому Ківалову, який останні чверть століття тягнув сюди «русский мир» у складі Партії регіонів. Тому самому Ківалову, який, будучи головою ЦВК у 2004-му, фальсифікував вибори Президента Ющенка. Памʼятаєте, як Помаранчевий майдан гукав: «Серьожа – підрахуй!»…

Він наполегливо тягнув сюди «русский мир» і притягнув. «русский мир» до нього прийшов. У вигляді ракети, яка потрапила в будинок, де він жив».

Девід КЕМЕРОН, міністр закордонних справ Великої Британії, заявив, що Україна може застосовувати поставлену Лондоном зброю для атак по території росії:

«Україна має на це право. На тлі того, як росія завдає ударів по Україні, цілком зрозуміло, чому Україна відчуває необхідність бути впевненою, що може захистити себе».

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат, про майже 8 тисяч церков упц московського патріархату, які досі діють в Україні:

«Ми розуміємо, що кожна з цих 8 тисяч пов’язаних з росією церков по суті є офіційним представництвом рпц в Україні. рпц, яка офіційно проголошує священну війну проти України та щодня агітує за вбивства українців.

Якщо влада не бачить в цьому проблеми, то чи буде проблемою якщо яке-небудь ФСБ вирішить офіційно зареєструвати свою дочірню фірму де-небудь у Волинській області?».

Арсеній ЯЦЕНЮК, політик, про оголошення в росії у розшук Володимира Зеленського та Петра Порошенка:

«Мене, як першого чинного прем’єра, якого росія подала в Інтерпол і абсурдно звинуватила в убивствах 30 російських військовослужбовців у Чечні, це не смішить. Такі дії – це не просто політична заява задля спроб делегітимізації Зеленського з юридичними складнощами в майбутньому при візитах у різні країни світу. Такі дії – це довга гра, у якій росія поставила собі за мету роками полювати на українських посадовців, і навіть тоді, коли вони перестануть ними бути, викрасти чи ліквідувати їх. Це зроблено не по приколу, а з метою узаконення дій рашистів для самих себе». 

Реклама Google

Telegram Channel