Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Як «Мер» разом із побратимами відвоював 50 метрів рідної землі

Колишній мер Умані Олександр Цебрій несе службу у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Виговського.

Фото із сайту debaty.sumy.ua.

Як «Мер» разом із побратимами відвоював 50 метрів рідної землі

«Це взагалі був, чесно кажучи, вищий пілотаж. Було дуже-дуже важко, дуже складно й вкрай небезпечно»

Колишній міський голова Умані Олександр Цебрій воює на Донецькому напрямку, має позивний «Мер». Захищати Україну пішов добровільно у перші дні повномасштабного вторгнення. 

Нещодавно у соціальних мережах він написав про те, що бійці «працювали не одну ніч – і тепер Україна відновила контроль ще над 50 метрами рідної землі». «Можливо, хтось скаже, що це – дріб’язок. Можливо, але не в цьому випадку», – додав він.

Детальніше про це воїн розповів в інтерв’ю «Фактам».

«У нас бойові дії йдуть у посадках або там, що колись було лісосмугами, а тепер взагалі немає ані дерев (вони повалені пострілами з гармат і мінометів), ані хоча б якоїсь рослинності. Все зруйновано, збито, все у вирвах від мін. Тому зачепитися немає за що. Піхота виживає тільки завдяки тому, що окопується. Треба копати, копати й копати. Тільки тоді в тебе є шанс на те, що ти виживеш, втримаєш позицію й зможеш дати відсіч ворогу.

Наша позиція була повністю зруйнована багатьма штурмами ворога – мінами, «артою», великими калібрами. Тому стало питання: або ми відходимо далі в тил на наступну позицію, бо цю відновити практично нереально, там копати вже не було де, не говорячи про можливості її укріпити, або я запропонував креативне рішення – ми ідемо вперед і там, у сірій зоні, відкопуємо ще одну позицію. Мене підтримали.

І от ми ночами ходили й копали. Це, до речі, не перша позиція, яку ми так відкопали. Нещодавно таким чином зробили ще одну позицію на 500 метрів вперед. Це взагалі, чесно кажучи, – вищий пілотаж. Було дуже-дуже важко, дуже складно й вкрай небезпечно.

А стосовно тих 50 метрів, спочатку на зруйнованій позиції були зняті міни, тобто вона була розмінована, потім ми вийшли вперед і копали. Не один день – протягом двох тижнів. Ночами затягнули все сітками, зробили укриття. І зараз там – нормальна позиція, де хлопці тримають оборону».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel