Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Філії російської церкви  в Україні – це те ж саме,  що філії ФСБ

Скільки на Волині людей моляться ще на цих дияволів?

Фото із сайту ukr.net.

Філії російської церкви в Україні – це те ж саме, що філії ФСБ

Лише 685 українських церков офіційно розірвали зв’язки з російською православною церквою від початку великої війни. Це – більш ніж із 8 тисяч, які діяли в Україні станом на кінець лютого 2022 року

Ця статистика є найкращим показником реального бажання влади боротися проти російського впливу. Можна ухвалити ще десяток рішень РНБО, сотню президентських указів та оприлюднити мільйони пресрелізів про «унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із рпц релігійних організацій». Але ми розуміємо, що кожна з цих 8 тисяч пов’язаних з росією церков по суті є офіційним представництвом рпц в Україні (йдеться про так звану Українську православну церкву московського патріархату. – Ред.). рпц, яка офіційно проголошує священну війну проти України та щодня агітує за вбивства українців. Якщо влада не бачить в цьому проблеми, то чи буде проблемою, якщо яке-небудь фсб вирішить офіційно зареєструвати свою дочірню фірму десь, наприклад, у Волинській області?

У цієї проблеми є лише одне легальне вирішення – має бути закон, який заборонятиме діяльність рпц і дозволить виконавчій владі моніторити зв’язки рпц з українськими релігійними організаціями та допомагати їх розривати. Закон, на підставі якого релігійні громади зможуть ініціювати переходи з-під московського управління і допоможе вирішити цю проблему у законний спосіб, а не ігнорувати її.

Такий закон на розгляді Верховної Ради перебуває вже майже півтора року. Законопроєкт підготовлений до голосування профільним парламентським комітетом, і два місяці апарат Верховної Ради під різними приводами його не оприлюднює. Сподіваюся, що в травні ми нарешті побачимо цей законопроєкт в порядку денному парламенту, і Верховна Рада, хоч і з великим запізненням, але нарешті прийме такий важливий закон.

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність».

Читайте також: Священник ПЦУ сім місяців перебував в окупації, нині служить на Волині​.

Реклама Google

Telegram Channel