Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Британська пенсіонерка взяла кредит, щоб купити будинок...  для українських біженців

Джені Пенн-Барвелл сказала, що купівля будинку для Оксани була «очевидним рішенням» для неї.

Фото із сайту bbc.com.

Британська пенсіонерка взяла кредит, щоб купити будинок... для українських біженців

Тепер вони з ніжністю називають англійку «бабусею»

Джені Пенн-Барвелл з англійського містечка Істлі була однією з тисяч людей по всій Британії, які взяли участь у схемі розміщення переміщених внаслідок війни українських сімей.

Пенн-Барвелл приймала Оксану та її двох доньок, Олену та Яру, у своєму домі протягом півтора року, а після цього купила окремий будинок, щоб їх там розмістити.

Оксана каже, що після того, як отримала ключі, відчула, що може нарешті перестати утікати.

«Це чудово, у мене було відчуття, що я бігла, бігла, бігла – і нарешті зупинилася. Я просто розслабляюся і дозволяю їм (дочкам) робити, що хочуть, і здійснювати свої мрії», – сказала Оксана.

«Я намагаюся працювати якомога більше, намагаюся брати більше годин і намагаюся бути корисною», – додала вона.

В Україні Оксана жила на півночі Київщини та виїхала звідти у 2022 році, щоб врятувати своїх дітей, розповіла вона виданню Daily Echo.

Їхній батько залишився в Україні і вступив до лав української армії.

Пенн-Барвелл взяла іпотечний кредит на купівлю будинку, який тепер вона здає в оренду Оксані. Вона каже, що «справді пишається» тим, як вони влаштувалися.

«Річ не у тім, що нам було занадто тісно, ми сварилися чи щось таке, абсолютно ні, але я розуміла, що їм потрібен власний дім, – каже вона. – Мабуть, це здалося мені очевидним, бо їм більше не було де взяти житло в оренду, і я подумала, що якщо можу щось зробити, то маю це зробити».

Річ не у тім, що нам було занадто тісно, ми сварилися чи щось таке, абсолютно ні, але я розуміла, що їм потрібен власний дім.

«Я не дуже багата жінка, зовсім ні, я маю пенсію від NHS (Британська національна служба охорони здоров’я. – Ред.), але, знаєте, якщо вам нічого не потрібно, чому б не зробити щось корисне?», – додала Пенн-Барвелл.

Оксана з дочками живуть у новому будинку вже пів року. Олена та Яра вчаться у місцевій школі й готуються до іспитів.

«Це чудово, мені дуже подобається, що у мене є власна спальня, і я можу сама її прикрасити, як хочу. Я почуваюся більш вільно», – каже 15-річна Яра.

«Це круто, що ми з сестрою маємо окремі спальні, тому що тепер я можу підтримувати у своїй кімнаті чистоту й порядок, і мені дуже подобається жити поруч із Джені. Мати власний дім, де ми можемо говорити українською, це дуже приємно», – додала 18-річна Олена.

Яра та Олена кажуть, що Пенн-Барвелл стала частиною їхньої родини, і тепер вони з ніжністю називають її «бабусею».

«Вона однозначно є членом нашої сім’ї. Зараз я бачуся з нею не так часто, як хотілося б, я сумую за нею, вона дійсно може зробити мій день кращим, – каже Оксана і додає: – Відчуваю, що моє серце лишилося у моїй українській хаті, але я щаслива у тому домі, де щасливі мої діти».

Оксана з доньками Ярою та Оленою навіть не чекали на такий презент.
Оксана з доньками Ярою та Оленою навіть не чекали на такий презент. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel