Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Німецькі депутати пропонують збивали російські дрони над Західною Україною

Повітряну оборону України «з території Польщі та Румунії не варто виключати у довгостроковій перспективі».

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Німецькі депутати пропонують збивали російські дрони над Західною Україною

«Це розвантажить фронт»

Члени парламенту Німеччини від владних «Зелених» та «Вільних демократів», а також опозиційної ХДС виступають за те, щоб системи протиповітряної оборони країн НАТО захищали західну частину України.

Про це депутати Бундестагу заявили в коментарі виданню FAZ, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на DW.

На думку представниці «Зелених» Агнешки Бруггер, буде вірним «розташувати системи ППО на кордонах сусідніх (з Україною) держав так, щоб вони могли захищати і західні частини України».

Своєю чергою, її однопартієць Антон Гофрайтер зазначив, що повітряну оборону України «з території Польщі та Румунії не варто виключати у довгостроковій перспективі».

Водночас депутат від «Вільних демократів» Маркус Фабер заявив, що кількість систем ППО та ракет до них вже зараз обмежена, тому назвав необхідним гарантувати їх достатні обсяги у довгостроковій перспективі.

«За таких умов я вважаю це (залучення західних систем ППО для захисту неба над Україною) можливим», – додав він.

Представник опозиційної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Родеріх Кізеветтер також виступає за те, щоб сили НАТО збивали російські дрони над Україною.

«Це розвантажить українську протиповітряну оборону та дозволить їй захистити фронт», – переконаний він.

Як приклад, опозиціонер згадав про Ізраїль, якому у квітні США, Франції та Британія допомогли відбити масовану повітряну атаку з боку Ірану та його проксі.

За його словами, це говорить про те, що держави, які в подібній ситуації надали допомогу, автоматично не стають сторонами конфлікту.

У матеріалі йдеться, що ідея збивати над західною частиною України дрони рф силами розміщених у Румунії та Польщі систем ППО НАТО, належить експерту Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланґе та експомічнику генсека Альянсу, генерал-лейтенанту Горсту-Гайнріху Браусу.

Раніше президент Володимир Зеленський висловив нерозуміння, чому західні союзники-члени НАТО збивали іранські ракети та дрони, які летіли на Ізраїль, натомість вони бояться робити те саме в Україні, оскільки остерігаються втягнення Альянсу у війну з рф.

Читайте також: Знаний господарник Волині Святослав Карбовський: «Сьогодні головним знаряддям праці нашого механізатора є не зубило й молоток, а – комп’ютер».

Реклама Google

Telegram Channel