Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Василь Ломаченко нокаутував австралійця у 11-му раунді та став чемпіоном світу IBF (Відео)

Василь Ломаченко б’є Джорджа Камбососа, хоч уже хотів завершити виступи у професійному спорті.

Фото – Top Rank/Mikey Williams.

Василь Ломаченко нокаутував австралійця у 11-му раунді та став чемпіоном світу IBF (Відео)

Вранці 12 травня в австралійському Перті на RAC Arena відбулося шоу за участю українського боксера

У головній події на ринг вийшли українець Василь Ломаченко (17–3, 11 KO) та австралієць Джордж Камбосос (21–2, 10 KO).

На кону в поєдинку стояли титули чемпіона світу за версіями IBF (вакантний) та IBO (другорядний пояс захищав Камбосос) у легкій вазі, інформує sport.ua.

30-річний Джордж Камбосос мав у пасиві дві поразки від Девіна Хейні, після чого влітку 2023 року він повернувся на ринг із перемогою за очками над британцем Максі Хьюзом. 36-річний Василь Ломаченко аналогічно бився за абсолют із Девіном Хейні та також програв, причому бій був рівним. Потім Хейні вирішив перейти в іншу вагу, через що всі його пояси у легкій вазі стали вакантними.

У бою з Камбососом велику перевагу мав Василь Ломаченко, який активно діяв першим номером та завдавав багато ударів по супернику.

Після обережного початку та розвідки боєм Ломаченко захопив ініціативу і став обстрілювати голову та корпус суперника. Камбососу тренери радили працювати джебом та постійно тиснути, але такий план Джоржду втілити у життя не вдавалося. А от Василь постійно влучав.

Джордж працював лише другим номером, зосередившись на захисті. На екваторі поєдинку йому вдалося трохи активізувався та завдати влучних ударів по корпусу, проте Ломаченко одразу вдало контратакував.

Ломаченко діяв активно та контролював поєдинок, Камбосос був не настільки технічний. Він виявися зручним соперником для українця. Публіка у Перті, відчувши наближення поразки австралійця, принишкла.

Ломаченко ніби грався з суперником. Добре рухався, переважав суперника у таймінгу та вигравав раунд за раундом. Хоча австралієць був на межі поразки, Камбососу його тренери радили тиснути та йти на суперника.

В 11-му раунді Ломаченко влучно та потужно пробив. Камбосос присів на коліно, але згодом підвівся. І стався нокаут! Вилетів білий рушник з кута Джорджа!

Це 18-та перемога Ломаченка на профі-рингу при 3 поразках. Василь завоював вакантний пояс IBF у легкій вазі.

Післямова Василя Ломаченка:

«Це титул для [батька], бо після поєдинку з Гейні я хотів закінчувати боксерську кар’єру. Я думав, що довів все для себе у боксі. Проте мій батько... Щодня бачив, що він мені надсилав повідомлення, новини про мене, – заявив після переможного бою 36-річний Василь Ломаченко. – Щоразу, коли він мені надсилав відео боїв, хайлайти, я відчував, що він хоче, щоб я продовжував. Що він хоче, щоб я здобув титул. І ось він мені сказав, що хоче, щоб ми зробили це ще раз, що ми маємо побитися ще раз за титул... Я дуже щасливий, що знову став чемпіоном світу. Це було моєю ціллю, мотивацією. Хочу подякувати моєму промоутеру, [компанії] Top Rank, який надав мені таку можливість, моїй команді, моєму батькові».

Читайте також: На Волині козаки з Володимира обіцяють наздогнати ковельчан, а «шахтарі» з Нововолинська – випередити їх обох.

Реклама Google
 

Telegram Channel