Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Порошенко: 50% фінансової допомоги від Німеччини має йти на ЗСУ у рамках програми «Save Soldier»

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко: 50% фінансової допомоги від Німеччини має йти на ЗСУ у рамках програми «Save Soldier»

Не менше половини фінансової допомоги від Німеччини має спрямовуватись на ЗСУ для забезпечення військових – про це Петро Порошенко сказав в інтервʼю журналісту Пітеру Залмаєву

«Сума, яка була спрямована в Україну, сягає 32 мільярдів євро лише від Німеччини. Але власне допомога Збройним Силам складає лише 6 мільярдів 600 мільйонів з 32», – констатує Порошенко.

Він зауважив, що левова частка йде на допомогу біженцям в Німеччині, на гуманітарні програми та проєкти відновлення, інформує eurosolidarity.

«Моя позиція – якщо буде такий розподіл, це може призвести до того, що не буде що відновлювати і кого захищати. Як мінімум 50%, а то й більше, фінансування Німеччини має бути фінансування і підтримка Збройних Сил», – говорить Порошенко.

«Ми запропонували програму, яка називається «Save Soldier» – «Збережи воїна». Це означає, що кожен боєць, який мобілізований чи прийшов по контракту, повинен мати гарантований перелік обладнання, яким він має бути оснащений. Від простих речей на кшталт форми, берців, бронежилетів, кевларових шоломів, закінчуючи, що кожен боєць має бути забезпечений рацією, один Night Google на відділення, один окопний РЕБ, кожен має індивідуальний захист на кшталт «цукорків», – пояснює Порошенко.

 

 «Кожен повинен мати оптику – бінокль, кожен повинен мати тактичні окуляри, тактичні рукавички, тактичні навушники, аптечку, мінімум три турнікети. Позиції від компаса – до генератора на відділення, EcoFlow», – перераховує Порошенко.

«Складіть або прийміть від мене цей список. В рамках цього забезпечте кожного воїна всім необхідним, і тоді це буде дуже сильна мотивація для воїна не ховатися, а знати, що держава його забезпечила і захистила. В нього є зброя, в нього є боєприпаси, в нього є тренування в таборах необхідне. Програма «Збережи воїна» має і буде працювати», – переконаний пʼятий Президент.

«До речі, ми взяли це від НАТО. Складається більше 50 пунктів, які повинен мати кожен воїн. Думаю, що у них буде інший настрій, тому що вони мають відчувати піклування про себе з боку держави», – говорить Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel