Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Настоятеля Святогірської лаври упц мп, якого підозрюють у здачі позицій ЗСУ, залишили під вартою

Митрополит Арсеній у судовій залі.

Фото – Свято-Успенська Святогірська Лавра/Facebook.

Настоятеля Святогірської лаври упц мп, якого підозрюють у здачі позицій ЗСУ, залишили під вартою

24 квітня Служба безпеки України затримала настоятеля Святогірської лаври упц мп митрополита Арсенія, який здав росіянам розташування блокпостів Сил оборони під час літургії. Його взяли під варту

Суд розглянув апеляцію щодо зміни запобіжного заходу настоятелю Святогірської лаври упц мп митрополиту Арсенію, якого підозрюють у здачі рф позицій ЗСУ в Краматорському районі на Донеччині: попереднє рішення залишили без змін

Про це інформує Суспільне

До засідання перед Дніпровським апеляційним судом зібралося близько двадцяти людей, які заявили, що не згодні з вироком та судовим процесом, адже митрополит Арсеній – це «в першу чергу людина віри». В залі суду були двоє адвокатів клірика, митрополит та ще двоє захисників були присутні онлайн. Настоятель Святогірської лаври упц мп заявив, що відкидає звинувачення в розголошенні позицій ЗСУ. Водночас прокурор Олександр Луценко наголосив, що підозрюваний розголосив дані, які не були ніде оприлюднені. 

«Розголошення інформації, яку називає в своїй проповіді, та яка підтверджена листом керівництва ОТУ Лиман, може нести шкоду державній безпеці України», – сказав він. 

Адвокат підозрюваного Сергій Туманов заявив, що вважає підозру необґрунтованою. За його словами, сторона захисту наразі збирає «певні докази». Крім того, захист просив суд про встановлення застави у розмірі близько 60 тисяч гривень. 

Втім, суд залишив запобіжний захід без змін. Митрополит Арсеній перебуватиме під вартою до 22 червня 2024 року без права на заставу.

Читайте також: Соцопитування: скільки українців підтримують заборону УПЦ МП, а скільки – проти.

Реклама Google

Telegram Channel