Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Сам на острові: як німець знайшов найбільш усамітнену роботу на планеті

Підозрюємо, що не одна панянка хотіла б усамітнитися з цим паном Якобом...

Фото із сайту bild.de.

Сам на острові: як німець знайшов найбільш усамітнену роботу на планеті

Цей чоловік бачить людей раз на тиждень, коли йому привозять запаси їжі та води

30-річний німець, орнітолог Якоб Вільдраут, уже сім місяців живе та працює на маленькому острові Трішен у Північному морі, площею 180 гектарів, розташованому за 10 км від великої землі. Тут немає постійного населення. На цьому клаптику суші Якоб – єдина людина, яка мешкає в одному-єдиному будиночку, побудованому на палях.

На острові Трішен у Північному морі гніздяться щонайменше  27 видів птахів.
На острові Трішен у Північному морі гніздяться щонайменше 27 видів птахів.

 Чоловік розповів, що на острові немає звичних благ цивілізації: водопроводу, центрального опалення та електропостачання, але все найнеобхідніше у нього є. Його будинок обладнаний сонячними батареями, а всередині є дров’яна піч, газова плита та холодильник.

оловік розповів, що на острові немає звичних благ цивілізації: водопроводу, центрального опалення та електропостачання, але все найнеобхідніше у нього є. Його будинок обладнаний сонячними батареями, а всередині є дров’яна піч, газова плита та холодильник.

Джерела питної води на острові немає, тому її доставляють сюди на човні раз на тиждень. Моряки також привозять орнітологу-самітнику запас продуктів та пошту.

Якоб розповів, що взяв із собою з дому аптечку, запас одягу та взуття, спеціальне обладнання для роботи, а також – книги та ігри для розваг.

Орнітолог каже, що на острові йому не буває самотньо чи нудно, оскільки він спілкується з природою. Його робота полягає в спостереженні за видами перелітних птахів, що охороняються, і які облюбували цей острів для гніздування. А таких тут є щонайменше 27 видів.

«Птахи дуже довірливі, підходять дуже близько до хатини і до мене: чорні гуси – за 50 метрів від мого вікна, чорні дрозди – під моїм візком, червонокрилки і шпаки – на бильцях. Острів стає для мене все більш знайомим. Були навіть нові відкриття: перший бурштин, перше «прочитане» кільцювання птахів, перший легкий сонячний опік...», – розповідає Якоб.

Микола ДЕНИСЮК.

Читайте також: «Уламок російської міни застряг у головному мозку 9-річного Михайлика».

Реклама Google

Telegram Channel