
Тільки поглянути на фото – і вже слина котиться...
Пишні й ніжні, як хмаринка – і легко готувати
Сирники – одна з найпопулярніших страв із сиру. Пропонуємо вам приготувати їх на сковороді. Вони виходять пишні, ніжні і смачні, з мінімальною кількістю борошна
Сирники із сиру
Інгредієнти:
• Сир сухий жирністю 5% або 9% – 500 грамів.
• Банан – 1 шт.
• Борошно – 2 ст. л. (може бути і більше залежно від вологості сиру і ваги банану).
• Цукор – 1 ст. л.
Приготування:
1. Якщо сир не сухий – віджати з нього вологу за допомогою марлі. Сир і банан перебити блендером в однорідну масу.
2. Додати цукор і борошно. Якщо тісто добре тримає форму, то вистачить і 1 ст. л. борошна. Якщо тісто все ще рідке і не ліпиться, потрібно додати ще трохи борошна. Добре перемішати тісто.
3. Поверхню присипати борошном і руками сформувати сирники.
4. Обсмажити на суміші вершкового масла і рослинної олії до рум'яної скоринки 3–4 хвилини з кожного боку на помірному вогні. Можна накрити кришкою, щоб сирники добре пропеклися всередині.
5. Готові сирники викласти на паперовий рушник, щоб вбрати зайвий жир. Подавати з улюбленими соусами, сметаною, варенням, медом.
Нехай смакує!
Читайте також: Валерій Залужний та Ліна Костенко отримали звання почесних громадян міста Києва.
