Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Чому «прогинається» фронт? Бо один наш боєць воює проти 7-ми чи 10-ти росіян»

Волинь-нова

«Чому «прогинається» фронт? Бо один наш боєць воює проти 7-ми чи 10-ти росіян»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Марія БЕРЛІНСЬКА, волонтер, про новий наступ росіян на Харківщині:

 

 «Почався масштабний російський наступ. Найближчим часом буде дуже важко. Максимальна взаємодопомога, дисципліна і консолідація зусиль. Оскільки ми погано підготувалися, треба бути морально готовими, що частину територій ми знову втратимо. Головне – зберегти людей. Зберігаємо спокій, віримо і працюємо. Усі зусилля, увесь час, усі ресурси направляйте на забезпечення фронту. І хай поможе нам Бог».

Євген ДИКИЙ, ветеран російсько-української війни, про те, чому окупантам вдається «продавлювати» фронт:

 

 «Чому «прогинається» наш фронт? Чому під загрозою Часів Яр, а слідом за ним – чотири великих міста? Тому, що в інших великих містах України, віддалених від фронту, не відбувається мобілізація. Фронт «прогинається» тому, що в нас зараз там співвідношення «1 до 7» або «1 до 10». Кожен один наш боєць стримує відділення ворожої піхоти. Як ви думаєте, як довго вони це зможуть? Тут питання саме в цьому».

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА, журналіст, про пародію «Кварталу 95» на випадок у Рівненському ТЦК, де його керівник цілувався з працівницями (після скандалу він повернувся на фронт, у танкові війська. – Ред.):

 

 «»Квартал» – огидний. І робить ганебну роботу з дискредитації армії, мобілізації і воїнів, які можливо, не ідеальні в родинному житті, але саме, завдяки їхній роботі на фронті, він може плодити цю ганебну творчість. Отакі номери набагато гірші «за поцілунки з язиком із шефом». Вони також паплюжать військову форму і шеврони сухопутних військ, бо у цих клоунів все це було в номері».

Олександр КОВАЛЕНКО, військовий експерт, про звинувачення, що Україна не збудувала фортифікації просто на лінії кордону, а на певній відстані від нього:

 

 

 «Напевно, тому, що кілометр від кордону з росією – це екстремальна зона не тільки покриття дивізійною гарматою і мінометами 82-мм, а й банально – сприятлива зона для роботи снайпера з елементарною СВД. Може, тому? Ні, не думали?».

Інна СОВСУН, народна депутатка, чоловік якої воює на фронті, була шокована, коли побачила на вулицях Києва хлопця у футболці з написом uklonist (ухилянт):

 

 «Ви уявляєте, що у Верховну Раду почнуть приходити депутати з написами «корупціонер»? Або вулицями почнуть ходити у футболках «ґвалтівник» і «пeдoфiл»? Мені дуже цікаво, футболка з яким чарівним написом має захистити дорослого чоловіка, якщо до нього додому «вломляться» бypяти й тyвинці в pociйській формі? Як в одному суспільстві мають співіснувати футболки «Дружина yxилянта» і «Я чекаю»?».

Оксана ЗАБУЖКО, письменниця, про третє місце України на Євробаченні-24:

 

 «При цій оказії гріх було б не нагадати, що тільки після того, як українські співаки позбавились опіки «лучшіх московскіх продюсеров», світ завважив, що ми дійсно «гарно співаємо», що в нас гарні голоси, цікаві пісні, і взагалі – цікава й сильна музична культура, раз ми щороку приїздимо на «Євробачення» з топовими номерами... Поки нашим «шоубізом» «рулили» кіркорови, нічого з цього не було видно».

Віталій ЧЕПИНОГА, блогер, про наших найрідніших у День матері:

 

 «У кожній культурі існує культ матері. Наша культура взагалі з неї вийшла. Українська мати для мене – це кішка, яка несе кошеня у своїх зубах за шкірку. Це – квочка, що нападає на кібця, захищаючи своїх курчат. Це – качка, яка дбайливо вчить своїх дітей плавати. Це – лелека, що поступається своїм гніздом дітям. Це – жінка, яка накриває своїм тілом своїх дітей, коли в небі чути свист ракети.
Мама – це мама! Не дай, Боже, жодній мамі світу пережити все те, що пережили українські мами за останнє століття. Хоча, мабуть, тільки так і можна зрозуміти, що таке мама!».

Віталій ПОРТНИКОВ, журналіст і публіцист, про винних у війні:

 

 «У 2019 році українці – серед яких був і Володимир Зеленський – звинувачували у небажанні закінчити війну низької інтенсивності Президента Петра Порошенка. Зараз ті самі люди, які голосували за Зеленського, звинувачують у небажанні закінчити велику війну свого вчорашнього кумира. Але насправді перемовини про закінчення війни залежать не від Президента України – Порошенка чи Зеленського. Вони залежать від президента росії. А він не збирається погоджуватися на такі перемовини…». 

Реклама Google

Telegram Channel