Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Порошенко – про новий РЕБ: «Це видавалось фантастикою, але ми повірили в неї»

«Долучайтесь до елітного підрозділу «Ай-Петрі»!» – закликає лідер «Європейської Солідарності».

Фото із сайту ai-petri.army.

Порошенко – про новий РЕБ: «Це видавалось фантастикою, але ми повірили в неї»

П’ятий Президент передав підрозділам ЗСУ ще 5 комплексів протидії засобам технічної розвідки «Ай-Петрі СВ». Зараз набирають фахівців для роботи з цією системою

Це – не просто РЕБ, а справжня кіберзброя нового покоління, пояснює Петро Порошенко. Восени минулого року він інвестував у новітню вітчизняну розробку 150 млн грн власних коштів. Перші комплекси вже майже два місяці прикривають артилерійські дивізіони вздовж лінії фронту.

«Коли я побачив на папері, що цей РЕБ може «задавити» російські БПЛА на відстані до 20 кілометрів, засліпити «Зали» та «Орлани» так, щоби вони більше не могли коригувати «Ланцети» чи арту по наших позиціях, а наші дрони водночас могли спокійно діставати ворога – то це видавалось фантастикою. Але наша команда повірила розробникам», – пише Петро Порошенко.

Цей РЕБ може «задавити» російські БПЛА на відстані до 20 кілометрів, засліпити «Зали» та «Орлани» так, щоби вони більше не могли коригувати «Ланцети» чи арту по наших позиціях.

Він також розповів: зазвичай розробка такого комплексу триває від 3 до 8 років, але цей проєкт вдалося зробити менш як за 5 місяців: «Ми вже маємо багато замовлень від військових. Комплекс складається з РЕБу, сучасної радіолокаційної станції, антидронового пристрою, надійно захищеного зв’язку, автономного живлення, штабів управління». «Моя мрія, щоб уся лінія оборони була під надійним прикриттям кіберзахисту, ефективним для протидії всім системам безпілотних літальних апаратів. Якщо все вдасться, це буде інша війна», – каже Порошенко.

До речі

У відповідні підрозділи РЕБ зараз набирають фахівців, готових опанувати ці сучасні системи. У зв’язку з цим, Порошенко зазначив у своєму дописі в соцмережах посилання на реєстрацію для тих, хто хоче долучитися і служити на контракті в елітному підрозділі «Ай-Петрі»: 

 

 Ольга СОКОЛОВА.

Реклама Google

Telegram Channel