Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Щоб побачити крутезні 100-річні вишиванки Прибужжя – їдьте у Нововолинськ!

Марія Доліновська просто в захваті від старовинного вбрання, яке носили наші прабабусі…

. Фото – з фейсбук-сторінки Марії ДОЛІНОВСЬКОЇ.

Щоб побачити крутезні 100-річні вишиванки Прибужжя – їдьте у Нововолинськ!

У шахтарському місті відкрився унікальний приватний музей-етногалерея. Щоб він постав, колекціонерка Марія Доліновська протягом десяти років вивчала та збирала етнострої західної Волині та волинського Прибужжя

Після початку повномасштабної війни ця незвичайна жінка розгорнула широку благодійну діяльність – організовувала фотосесії, передаючи таким чином кошти на підтримку ЗСУ.

Ой, яка ж файна пані!
Ой, яка ж файна пані!

 Жоден патріотичний захід на теренах Володимирщини не відбувався без її участі. Пані Марія виношувала роками мрію, яка нарешті здійснилася: у шахтарському місті відкрили єдиний на Волині приватний музей стародавнього вишиваного одягу «Русовичі». Відвідати його ви можете за адресою: м. Нововолинськ, проспект Дружби, 8 (третій поверх, над магазином «Оксамит»).

Етногалерея вишивки «Русовичі» – це приватний музей колекціонерки Марії Доліновської.

Організатори запрошують усіх бажаючих доторкнутися душею до світу прекрасного, відчути українську ідентичність крізь призму унікального старовинного одягу волинського Прибужжя.

Етногалерея вишивки «Русовичі» – це приватний музей колекціонерки Марії Доліновської. Вона протягом десяти років вивчала та збирала етнострої західної Волині та волинського Прибужжя.

На сьогодні пані Марія створила дві унікальних колекції, яким уже понад 100 років. У власному музеї на площі 240 квадратних метрів представлена її колекція, яка відтепер доступна для перегляду всім, кому небайдужі наша історія та культура.

Алла ЛІСОВА.

Реклама Google

Telegram Channel