Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
12-річний Миколка з Волині вперше через рік після страшної ДТП і коми встав на ноги

Козаче, все буде добре!

Фото із сайту Першого ТМО м. Львова.

12-річний Миколка з Волині вперше через рік після страшної ДТП і коми встав на ноги

А допомогли йому в цьому львівські лікарі

Миколка вдруге робить перші кроки в житті...
Миколка вдруге робить перші кроки в житті... Фото із сайту Першого ТМО м. Львова.

 Хлопчик із Волині до львівської Лікарні Святого Миколая приїхав у кріслі колісному у січні цього року. Після важкої ДТП він майже рік не вставав на ноги, міг самостійно тримати лише голову...

Торік наприкінці весни хлопчик у селі їхав на велосипеді і його збив мотоцикліст. Микола отримав важкі множинні травми. Три місяці він перебував у комі – на межі між життям і смертю. Коли він опритомнів, проблеми не закінчилися, почався інший, не менш складний етап – боротьба за те, аби Микола знову міг рухатися, повідомили у Першому ТМО м. Львова.

Три місяці він перебував у комі – на межі між життям і смертю.

«Після виходу з коми Микола не міг ковтати, жувати та ходити. Все, що хлопчику вдавалося робити самостійно, – це тримати голову. У січні складного пацієнта з Волині скерували на реабілітацію до дитячої Лікарні Св. Миколая.

Тут команда Unbroken Kids (незламні діти. – Ред.) на чолі із фізичним терапевтом Сергієм Худою поставила перед собою надзавдання: повернути дитині функціональність та самостійність у побуті»,– кажуть у лікарні.

Хлопчик пройшов три курси реабілітації із невеликими перервами. Щодня він займався з фізичними терапевтами та терапевтами мовлення. І за доволі короткий термін таки вдалося побороти частину наслідків травми, зокрема, контрактуру – обмеження руху в суглобах. Після трьох місяців занять із спеціалістами Микола нарешті може самостійно сидіти, одягатися та їсти. І ходити, щоправда нині – зі спеціальним допоміжним засобом – трапецією.

Перші 20 метрів він подолав від залу реабілітації до палати.

Хлопчика вже виписали з лікарні додому, його відновлення після ДТП все ще триває. Микола докладає всіх зусиль, аби побороти наслідки травми, щодня долає все більші дистанції. 

Лія ЛІС.

Читайте також: На Сумщині чоловік «під контролем поліції» двічі займався сексом з жінкою.

Реклама Google

Telegram Channel