Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині зареєстрували випадок кліщового вірусного енцефаліту

До первинних симптомів кліщового енцефаліту належать слабкість, лихоманка, головний біль та блювота.

Фото із сайту ukr.net.

На Волині зареєстрували випадок кліщового вірусного енцефаліту

Це вірусна інфекція центральної нервової системи людини, що може призвести до тривалих неврологічних симптомів і навіть смерті

На Волині підтвердили випадок захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт у 30-річної жительки Ковельського району. Інфікування відбулося через укус кліща в лісостеповій зоні поблизу селища Ратного.

Про це «Суспільному Луцьк» повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Хворобу у волинянки підтвердили епідеміологи лабораторним методом. Перші симптоми захворювання у жінки — підвищення температури тіла, головний біль — у жінки з’явилися наприкінці квітня. Зараз волинянка перебуває на стаціонарному лікуванні.

Епідеміологи зазначили, що селище Ратне з 2018 року є ензоотичним щодо кліщового вірусному енцефаліту. Останній випадок захворювання у цьому селищі був зареєстрований у листопаді 2020 року.

У Ковельському районі, додали в центрі контролю та профілактики хвороб, реєструється до 90 % всіх випадків хвороби в області, а загалом в області є понад 40 ензоотичних територій щодо кліщового вірусного енцефаліту.

«Природні умови Волині є сприятливими для формування природно-осередкових інфекцій, зокрема, тих, що передаються через укуси кліщів. З початку 2000-х поодинокі випадки КВЕ реєструють на території Камінь-Каширського, Ковельського та Луцького районів. За останні 10 років на Волині на нього занедужали 22 людини», – додали в пресцентрі.

Довідково: 

Кліщовий енцефаліт – це вірусна інфекція центральної нервової системи людини, що може призвести до тривалих неврологічних симптомів і навіть смерті. Захворювання передається при укусах іксодових кліщів. У більшості заражених вірусом кліщового енцефаліту інфекція протікає безсимптомно.

Загалом її прояви з’являються переважно на 7-14 день після укусу кліща. У хворих часто виникає інфекція головного мозку (енцефаліт) або м’яких оболонок головного/спинного мозку (менінгіт). До первинних симптомів кліщового енцефаліту належать слабкість, лихоманка, головний біль та блювота.

Читайте також: Хлопчик з Волині вперше за рік після страшної ДТП і коми встав на ноги.

Реклама Google

Telegram Channel