Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Волинській дитячій лікарні оновили одне з відділень

Після чотиримісячної реконструкції тепер – це сучасний медичний простір з дотриманням найновіших санітарних стандартів і норм інфекційного контролю.

Фото: Фейсбук.

У Волинській дитячій лікарні оновили одне з відділень

В обласному медоб’єднанні захисту материнства і дитинства відкрили оновлене відділення отоларингології

Як розповіла керівниця головної дитячої медустанови області, депутатка обласної ради Ірина Горавська, цей структурний підрозділ не знав ремонту з часу створення, а це – майже 40 років.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

Між тим, щороку в лорвідділенні стаціонарну та консультативну допомогу отримують майже 8 тисяч дітей, проводиться понад 2 тисячі оперативних втручань.

Після чотиримісячної реконструкції тепер – це сучасний медичний простір з дотриманням найновіших санітарних стандартів і норм інфекційного контролю. Кожну палату обладнано окремим санвузлом, кондиціонером, функціональними ліжками з автоматичним регулюванням, а відділення – душовою кімнатою. В реанімаційних блоках встановлено обладнання цілодобового моніторингу за життєвими показниками хворих і систему лікувальних газів, суттєво видозмінилися і оглядові та маніпуляційні кабінети. «Тож, ремонт – це не стільки про стіни, як про комфорт і безпеку пацієнтів, а отже й про якість медичної послуги», - стверджує Ірина Горавська.

На підтвердження завідувач отоларингологічного відділення Руслан Жиленко розповів про новітні методики діагностики і лікування та продемонстрував сучасне дороговартісне обладнання, яке для цього використовують. Його у якості благодійної допомоги дитячому медоб’єднанню упродовж багатьох років постачає голова німецького благодійного фонду «Чорнобильська допомога» Ріта Ліммрот. Завдяки застосуванню новітніх методів та устаткування, а ще телемедицини вдалося кардинально змінити технологію та ефективність оперативних втручань, - стверджує завідувач лорвідділення, а терміни перебування пацієнтів у стаціонарі скоротити удвічі. До слова, тут надають допомогу також і дорослим, оскільки з відділенням на постійній основі співпрацює світило вітчизняної отонейрохірургії, кандидат медичних наук Павло Нечипоренко.

З новосіллям від імені засновника персонал та малих пацієнтів привітав голова Волиньради Григорій Недопад.

«Волинська медицина послідовно демонструє якісний ріст. Попри складний воєнний стан і обмеженість бюджетного фінансування усе ж є розвиток і матеріальної, і технологічної бази, запроваджуються нові методики лікування, діагностики і медичні послуги. Сьогодні я втішений особливо, бо йдеться про найменших пацієнтів. Дякую керівництву медоб’єднання за ініціативність та постійний рух до вдосконалення, а персоналу – за кваліфіковану і самовіддану працю», - підсумував візит голова обласної ради Григорій Недопад.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як у місцевій філії центру зайнятості на Волині працевлаштовують ветеранів.

Реклама Google

Telegram Channel