Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
«Загострення на Харківщині показує, наскільки важливі вчасно збудовані фортифікації»

«Ми маємо забезпечити, щоб за кожну спробу атаки ворог платив кров’ю», – наголошує Петро Порошенко.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

«Загострення на Харківщині показує, наскільки важливі вчасно збудовані фортифікації»

У 2015 році кожна область отримала свою ділянку на фронті, приблизно по 15–20 кілометрів, де мала вести будівництво

Лінія кордону у Харківській області, де зараз відбуваються спроби росіян захопити території, мала бути укріплена фортифікаціями і мінними загородженнями. Про це заявив п’ятий Президент України Петро Порошенко.
Він зазначив, що з вересня минулого року вимагав від влади розпочати активне будівництво фортифікацій, в тому числі і вздовж українсько-російського кордону. Порошенко як приклад навів 2015 рік, коли він був президентом і дав наказ збудувати захисні споруди на лінії розмежування. Тоді кожна область отримала свою ділянку на фронті, приблизно по 15–20 кілометрів, де мала вести будівництво.

«Причому будували, а я був безпосередньо на будівництві, на відстані 1 км від російських військ, ми бачили на власні очі російські війська, – згадує Порошенко. – До речі, ті, хто зривав строки, були звільнені – як мінімум заступник глави адміністрації. Обласні адміністрації мали побудувати за три місяці. Ті, хто перевитрачав кошти, якщо там не було корупційної складової, доплачували за рахунок місцевого бюджету, тому що все фінансувалося з  державного бюджету. І таким чином були побудовані фортифікаційні споруди… Наприклад, Тернопільська область будувала в районі Золотого, були розподілені всі аж до Вугледара. Саме завдяки фортифікаційним спорудам нам вдалося утримати десять років цю лінію оборони. Десять років, бо наш успіх в районі Мар’їнки, Авдіївки, тоді ще Водяного, Часового Яру, – це були якісно побудовані фортифікаційні споруди».

Будівництво фортифікацій не потребує допомоги західних партнерів – це завдання органів влади.

«Нас зараз годують обіцянками, що, слухайте, чого Порошенко б’є на сполох. Вже все там побудовано. І ситуація, яка розгортається на російському кордоні в Харківській області демонструє, що це – брехня. Ситуація, яка була після штурму і взяття Авдіївки противником, було видно, що нашим військам просто фізично не було де зачепитися», – зазначає Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» наголошує: будівництво фортифікацій не потребує допомоги західних партнерів – це завдання органів влади. Він також повідомив, що за власні кошти купив майже 50 одиниць будівельної техніки і передає їх в інженерні підрозділи, щоб прискорити зведення фортифікацій. «Ми доб’ємося цього, фортифікаційні споруди маємо побудувати. Ми маємо забезпечити, щоб за кожну спробу атаки ворог платив кров’ю», – наголошує Петро Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel