Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Сьогодні під вечір у Рівному буде дуже гучно

Фінал у Рівному буде ювілейним, 30-м, в історії фіналів Кубка України.

Фотоколаж із сайту football24.ua.

Сьогодні під вечір у Рівному буде дуже гучно

Адже тут відбудеться вирішальний поєдинок Кубка України

15 травня полтавська «Ворскла» зіграє з донецьким «Шахтарем» у фіналі Кубку України. Матч відбудеться на стадіоні «Авангард» у Рівному о 19:00.

Фінал у Рівному буде ювілейним, 30-м в історії турніру, але це місто і стадіон «Авангард» приймають матч такого рівня вперше. Рівне стане дев’ятим містом-господарем фіналу. Раніше вирішальний матч змагання приймали Київ, Харків, Дніпро, Суми, Полтава, Львів, Запоріжжя та Тернопіль;

Команди з Полтави та Донецька вже зустрічалися у фіналі другого за престижністю національного турніру. Це сталося в сезоні-2008/09, і тоді «зелено-білі» під керівництвом Миколи Павлова здобули сенсаційну перемогу над «гірниками» у Дніпропетровську, а єдиний м’яч у зустрічі забив луцький зять Василь Сачко.

У разі перемоги над «Ворсклою» «Шахтар» випередить київське Динамо за кількістю перемог у фіналі змагання, і стане рекордсменом за кількістю завойованих Кубків України – наразі в «біло-синіх» і «помаранчево-чорних» по 13 трофеїв. Також у турнірі перемагали одеський «Чорноморець» (двічі), сімферопольська «Таврія» та «Ворскла».

Історія зустрічей

У чемпіонатах України та розіграшах Кубка країни клуби зустрічалися 66 разів. Неважко помітити майже тотальне домінування «Шахтаря». В активі Ворскли лише 7 перемог, 12 ігор завершилися внічию, решту матчів – а це 47 зустрічей, виграв «Шахтар».

У рамках Кубка шляхи команд перетиналися 9 разів. «Ворскла» перемогли двічі, «Шахтар» відповів 5 вікторіями, ще в 2 матчах за підсумками 90 хвилин переможця виявити не вдалося.

Де дивитися

Дивитися матч онлайн в Україні можна о 19:00 на ICTV2.

Коментувати матч будуть Деніс Босянок та Роман Бебех.

Читайте також: На Волині Нововолинськ б’є Боратин, а Володимир – Камінь-Каширський.

Реклама Google

Telegram Channel