Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
76-річна бабця Люба із протезом їздить... на велосипеді

«Я – сама в хаті, сама на городі, сама кругом, так що – впасти духом? Ні!».

Фото із сайту mynizhyn.com.

76-річна бабця Люба із протезом їздить... на велосипеді

Жителька Чернігівщини втратила ногу під час російського бомбардування, проте намагається повноцінно жити всупереч всьому: «путін у мене вистрілив, а але я не здалась»

Село Анисів, в якому живе Любов Прочухан, – недалеко від Чернігова. Поруч із селом – «дорога життя». Так її назвали люди, які тікали з міста, а волонтери везли нею гуманітарку. Російська авіація бомбила село постійно.

Жінка потрапила під обстріл, коли прийшла допомагати доїти корів на фермі, адже кілька місцевих доярок разом із сім’ями виїхали з села. Тоді на господарські приміщення з худобою російські війська скинули чотири авіабомби. Вибух стався, коли Любов Миронівна виїжджала на велосипеді з ангара. Жінка отримала поранення і втратила частину ноги. «І корови, і телята – все загинуло», – розповіла вона журналістам ТСН.

Любов Миронівна підозрює, що якби тоді вона була без велосипеда, ампутувати ногу довелося б значно вище. «Оце сюди путін у мене вистрелив, але я йому не здалася все одно», – каже Любов Миронівна.

Поранену жінку протезували в Австрії, куди її перевезли волонтери. Тамтешнім лікарям пані Люба віддячила танцем уже через два тижні після протезування.

Лікарям із Австрії пані Люба віддячила танцем уже через два тижні після протезування.

Коли вона прийшла до свого односельця Анатолія Кені з проханням відремонтувати розтрощений уламками авіабомби велосипед, то він навіть не здивувався. Сісти на велосипед жінка змогла лише, коли старий протез замінили на новий. Він є значно легший та ідеально лягає до ноги. Непосидючу Любов Миронівну волонтери повезли у Київ до лікарів.

Силою цієї жінки можна захоплюватися і брати її за приклад. Пані Люба своїм досвідом ділилася з дітьми, котрі через війну втратили ногу чи руку. «Я стара – і можу, а ви – молоді – не здавайтеся, не падайте духом! Я – сама в хаті, сама на городі, сама кругом, так що – впасти духом? Ні!», – каже жінка.

За оптимізмом і здавалося б безмежною силою волі насправді стоїть тяжка доля. Окрім, ампутації вона пережила смерть сина та 4 річного хворого на рак онука. Але пані Люба поставила ще одну мету – знову не здаватися і дожити до Перемоги.

Сісти на велосипед жінка змогла лише тоді, коли старий протез замінили на новий.
Сісти на велосипед жінка змогла лише тоді, коли старий протез замінили на новий. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

 

Telegram Channel